Espoo Museum of Modern Art

Tapahtuma

April Jazz Club + WeeGee: Teemu Viinikainen

April Jazz Club + WeeGee © Tuomas Haimakainen
April Jazz Club + WeeGee © Tuomas Haimakainen
  • 03.11.2023
  • 18:00 - 19:00
  • Aitio-tila, 2. kerros
  • Vapaa pääsy

Kitaristi Teemu Viinikaisen soolokonsertissa akustisen orkesterikitaran lämmin sointi yhdistettynä moderniin teknologiaan tuottaa upean ja laajan sointimaiseman, joka on noteerattu myös kansainvälisesti. Ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat Viinikaisen soiton keskeisiä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemuksiksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.

Viinikaisen artistiuran meriitteihin kuuluvat muun muassa maineikas U-Street All Stars -yhtye sekä Teemu Viinikainen III -yhtyeen Emma-ehdokkuus vuoden jazzalbumista 2017. Ehkä suurimpana ansionaan Viinikaisen kohdalla voidaan kuitenkin pitää hänen kysyntäänsä useiden huippuyhtyeiden luottokitaristina. Viinikainen on esiintynyt menestyksekkäästi myös kansainvälisten huippunimien kuten Joe Lovanon, Vince Mendozan, Randy Breckerin, Dave Liebmanin, Tim Hagansin ja Jeff Tain Wattsin kanssa.

Ensimmäisen soolokitaralevynsä Songs of Silence Teemu Viinikainen julkaisi marraskuussa 2022. Albumin kappaleet ovat soolosovituksia tunnettujen tekijöiden kuten Thelonious Monkin and Charles Mingusin tuotannosta ja ne on äänitetty sampleineen ja looppeineen kertaotolla. Pitkään odotettu levy sai Helsingin Sanomilta neljä tähteä.

April Jazz Clubin, Näyttelykeskus WeeGeen ja EMMA – Espoon modernin taiteen museon yhteistyössä tuottama klubisarja tuo livemusiikin museoympäristöön.

EMMAan on ilmainen sisäänpääsy aina perjantaisin klo 15 alkaen.

Teemu Viinikainen © Ville Paul Paasimaa

Lisää tapahtumia