Espoo Museum of Modern Art

Tapahtuma

April Jazz Club + WeeGee: Mikko Sarvanne Garden

April Jazz Club + WeeGee © Tuomas Haimakainen
April Jazz Club + WeeGee © Tuomas Haimakainen
  • 02.12.2022
  • 18:00 - 19:00
  • 2. kerros
  • Vapaa pääsy

Nuoren säveltäjä-multi-instrumentalisti Mikko Sarvanteen uusi yhtye Mikko Sarvanne Garden vie kuulijan rinnakkaiseen todellisuuteen, puutarhaan jossa kaikuvat etiäiset niin nykyvokaalimusiikista, pehmeästä jazzsoinnista kuin äänitaiteestakin. Kolmesta lauluäänestä, sellosta, bassosta, perkussioista ja elektroniikasta koostuva yhtye veistää aikaa luoden niin hehkuvan energisiä kuin metsänhiljaisia hetkiä.

Vuonna 2020 perustetun yhtyeen ensimmäinen albumi Heräämisen valkea myrsky julkaistaan perjantaina 14. lokakuuta, ja se perustuu runoilija Erkka Filanderin samannimiseen runoteokseen (Poesia, 2013). Elämäntahtoa pursuava runoteos on siivilöitynyt Mikko Sarvanne Gardenin musiikkiin niin sävellysten niminä kulkevina, musiikkia kehystävinä, säkeinä kuin pidempinä laulettuina lyriikoina.

Josefiina Vannesluoma, laulu
Selma Savolainen, laulu
Virva Immonen, laulu
Sirja Nironen, sello
Oskari Siirtola, kontrabasso
Jesse Ojajärvi, perkussiot
Mikko Sarvanne, sävellys, syntetisaattori
+ kaikki yhtyeen jäsenet, objektit, perkussiot, laulu

April Jazz Clubin, Näyttelykeskus WeeGeen ja EMMA – Espoon modernin taiteen museon yhteistyössä tuottama klubisarja tuo livemusiikin museoympäristöön. Esiintyjä julkistetaan lähempänä tapahtumaa. Konsertteihin on vapaa pääsy. EMMAan ja WeeGeelle on vapaa pääsy perjantaisin klo 17 alkaen.

Mikko Sarvanne Garden © Kalle-Erik Kosonen

Lisää tapahtumia