Espoo Museum of Modern Art

Tapahtuma

April Jazz Goes EMMA: Tatu Rönkkö

April Jazz Goes EMMA: Tatu Rönkkö. © Ella Tommila / EMMA
April Jazz Goes EMMA: Tatu Rönkkö. © Ella Tommila / EMMA
  • 22.04.2023
  • 16:00 - 17:00
  • 2. kerros

Tatu Rönkkö – Rhythm error: Music for an epic prepared drumset

Rumpali ja äänitaiteilija Tatu Rönkkö soittaa EMMAssa soolokonsertin preparoidulle rumpusetille, jonka ääni on viety mahdollisimman kauas perinteisestä. Häntä kiehtoo rumpujen melodisuus, vaihtoehtoiset viritys- ja soittotekniikat, konsertin vieminen perinteisen estraadin ulkopuolelle sekä yleisön ja esiintyjän tuominen lähemmäs toisiaan. EMMAn näyttelytilassa kuultavassa konsertissa yleisö kokoontuu lähietäisyydelle Rönkön ympärille.

Rummut ovat yksi maailman vanhimmista soittimista ja silti moderni rumpusetti kuulostaa aina samalta, ’kivasti’ viritetyltä jne. Ehkä tämä on minulle tapa etsiä uusia äänimaailmoja tästä ikiaikaisesta soittimesta ja uudistaa oma suhteeni siihen. Kun joku katsoo keikkaa metrin päässä ja kuulet hänen hengityksensä tulee esiintymiseen eri intensiteetti ja käsinkosketeltavuus

Tatu Rönkkö (s. 1983, Kuopio) on esiintynyt soolona ympäri maailmaa mm. ihmisten keittiöissä, metsässä, metroaseman portaissa sekä keskiaikaisissa katedraaleissa ja käyttänyt soittimena arkisia esineitä ja elektroniikkaa. Rönkkö on työskennellyt rumpalina myös mm. seuraavien artistien kanssa: Verneri Pohjola, Raoul Björkenheim, Yona, Nils Frahm, K-X-P, Efterklang ja Lampen.

Lisää tapahtumia