Espoo Museum of Modern Art

5 lahjavinkkiä EMMA Shopista – lue suositukset!

© Paula Virta
© Paula Virta

EMMA Shopin valikoimasta löydät lahjat kaikenikäisille muotoilun ja taiteen ystäville! Inspiroidu EMMAn asiantuntijoiden sekä kuvataiteilija Maaria Wirkkalan ja suunnittelija Petri Salmelan suosikeista, ja löydä itsellesi tai läheisellesi juuri oikea lahja loppuvuoden juhlahetkiin.

lahjavinkkiä jouluun:

 

1. EMMAn museomestari Olli Lukkarin valinta koko perheelle: Konrad Mägi -värityskirja 

 

Konrad Mägi ja salaperäiset värit on oivaltava koko perheen kirja, joka tarjoaa hauskan lähestymistavan Mägin maalauksiin. Värityskirjassa kerrotaan kiehtovia tarinoita Mägin elämästä ja samalla pääset itse värittämään Mägin mestariteoksia.

”Virkistävän erilainen taidekirja, joka ei jäänyt kahvipöydällemme lojumaan. Me aikuiset yritimme kopioida Mägin tyyliä, ja perheen pienin keskittyi leikkimään väreillä. Hauskat tarinat pitivät koko perheen pauloissaan ja niiden kautta maalaukset näyttäytyvät nyt aivan uudella tavalla.”

 

2. Rut Bryk -tuotteet ovat kuvataiteilija Maaria Wirkkalan vinkki sinulle tai yhdessä jaettavaksi 

 

Päivi Rantalan EMMAlle suunnittelemasta Rut Bryk -tuotekokonaisuudesta löydät kattaukseen sopivia väripilkkuja ja sisustusesineitä, jotka luovat tunnelmaa niin arjen kuin juhlan hetkiin. Monet sarjan tuotteet, kuten lautasliinat ja magneetit ovat oivia lahjoja lähetettäväksi vaikka pidemmänkin matkan päähän Rut Bryk -postikortin mukana. 

“Esineissä esiintyvät Rut Brykin taideteoksista tutut aiheet, kuten perhoset, venetsialaiset palatsit ja abstraktit reliefit, piristävät niin yksin vietettäviä kuin muiden kanssa jaettavia juhlahetkiä.” 

Copyright © TWRB Design. 

 

3. EMMAn amanuenssi Aura Vilkuna antaisi lahjaksi Meri Oivon Kuura-lyhdyn ja Lumihiutale-joulukoristeet

 

Keramiikka on ikuista. Meri Oivon keraamiset esineet ovat uniikkeja teoksia, jotka sopivat moneen kotiin ja kestävät aikaa. Tämä lahjaidea tuo iloa vielä joulun jälkeenkin ja jälleen ensi talvena!

“Meri Oivon kauniit posliinihiutaleet sopivat niin kuusen koristeeksi kuin lumipyryksi ikkunan eteen. Herkkä lyhty tuo valoa vielä tammikuisiinkin pakkasiltoihin. Antaisin nämä lahjaksi esimerkiksi suomalaista designia arvostavalle ystävälle.” 

Huom. Kuura-lyhty on saatavilla ainoastaan paikan päältä EMMA Shopin myymälästä.

 

4. Suunnittelija Petri Salmela suosittelee EMMAn ajattomia kodintekstiilituotteita

 

EMMA-tuotesarjan uusi kuosi on designtoimisto Dog Designin käsialaa. Tekstiiliperheen uutuuskangas on EMMAn arkkitehtuurin inspiroiman Pyloni-kuosin uusi, herkkä versio. Tyylikkäät kodintekstiilit ovat ikuisia kumppaneita kodin muulle esineistölle.

“EMMA-tuotteet tuovat ripauksen eleganttia persoonallisuutta vaalean harmoniseen kotiin ja valon pilkahduksia tummaan sisustukseen. Laadukkaat ja kauniit tuotteet sopivat lahjaksi hillittyä charmia arvostavalle henkilölle.” 

 

5. Konrad Mägi -taidekirja on EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhaman valinta taiteen ystävälle 

 

”Lahjaksi saatua kaunista taiteilijakirjaa arvostetaan jokaisessa kulttuurikodissa. EMMAn tuore Konrad Mägi -julkaisu kuljettaa lukijan matkalle Mägin arvoitukselliseen taiteeseen sekä taiteilijan reiteille 1900-luvun alun Euroopassa. Uudet, nykykatsojan silmin tehdyt tulkinnat Mägin taiteesta pitävät lukijan otteessaan. Värikkäät teoskuvat ja esteettisesti kaunis kirjan design houkuttelevat myös viipyilevään selailuun, mikä tekee kirjasta täydellisen lahjakirjan.” 

 

EMMA Shopin valikoimasta löydät muun muassa taide- ja askartelutarvikkeita, pelejä, sisustustavaroita, taide-esineitä ja kirjallisuutta. Tervetuloa ostoksille! Verkkokaupastamme voit myös tilata yllätyksen suoraan lahjansaajan kotiovelle. Voit oston yhteydessä liittää mukaan myös oman tervehdyksesi. 

Lue lisää