Espoo Museum of Modern Art

L-G Nordström -säätiön tilausteokset kuvataiteilija Elina Autiolta osaksi EMMA-kokoelmaa

Elina Autio © Ari Karttunen / EMMA
Elina Autio © Ari Karttunen / EMMA

L-G Nordströmin säätiö on toteuttanut kaksi tilausteosta kuvataiteilija Elina Autiolta ja lahjoittanut ne EMMA – Espoon modernin taiteen museoon. Vastavalmistuneet teokset nähdään museon maaliskuussa avautuvassa Kokeileva konkretismi -näyttelyssä, joka juhlistaa suomalaisen konkretismin edelläkävijän, Lars-Gunnar ‘Nubben’ Nordströmin (1924–2014) 100-vuotisjuhlavuotta.

EMMAn kevään päänäyttely Kokeileva konkretismi tarkastelee konkretistisen taiteen monimuotoisuutta esittelemällä yli viidenkymmenen taiteilijan teoksia aina 1950-luvulta tähän päivään EMMAn kokoelmista. Näyttelyyn on valittu teoksia, jotka tuovat esiin konkretismin eri ilmaisumuotoja sekä taiteilijoiden taidokasta materiaalien, rakenteiden ja värien käyttöä. L-G Nordström -säätiö on tukenut näyttelyä ainutlaatuisella tavalla. Säätiö on tilannut kaksi teosta taiteilija Elina Autiolta (s. 1985) osaksi näyttelyä, ja lahjoittanut ne EMMAn kokoelmaan. 

“L-G Nordström -säätiön näyttelylle antama tuki on hyvin merkityksellistä sekä taiteilijalle että museolle. Säätiön avustuksen myötä saamme Elina Aution kaksi upeaa teosta kokoelmaamme. Aution teokset osoittavat, kuinka luovasti nykytaide ammentaa konkretismin perinteestä”, näyttelyn kuraattori ja EMMAn museojohtaja Pilvi Kalhama iloitsee. 

“Elina Aution komissioteokset on toteutettu niin, että ripustusta muuntamalla niistä voi esittää erilaisia versioita. On mahtavaa, että olemme saaneet teokset osaksi EMMA-kokoelmaa, jolloin niitä voi jatkossakin esittää eri yhteyksissä”, EMMAn kokoelmista vastaava intendentti ja näyttelyn kuraattori Henna Paunu jatkaa. 

“Kokemukset yhteistyöstä museon ja taiteilijan kanssa ovat olleet erittäin positiivisia. Tilausteos toteuttaa hyvin säätiön tavoitteita ja uskon, että näemme tulevaisuudessa lisää tämän kaltaisia taideprojekteja”, L-G Nordström -säätiön asiamies Mauri Niemi toteaa. 

Kokeileva konkretismi avautuu yleisölle keskiviikkona 6.3.2024. Taiteilija kertoo teoksestaan avajaisillan EMMA Talks -keskustelutilaisuudessa 5.3. klo 17.

Lue lisää