Espoo Museum of Modern Art

EMMA on tehnyt kaikkien aikojen kävijäennätyksen!

Yrjö Kukkapuro – Taikahuone © Ari Karttunen / EMMA
Yrjö Kukkapuro – Taikahuone © Ari Karttunen / EMMA

Vuonna 2006 toimintansa aloittanut EMMA – Espoon modernin taiteen museo juhlistaa museon historian suurinta kävijämäärää. Museossa on vierailtu joulukuun alkuun mennessä yli 190 000 kertaa, joka ylittää museon koko kuluvalle vuodelle asettamansa tavoitteen.

“Olemme äärimmäisen onnellisia tästä uudesta virstanpylväästämme. Sisältömme on puhutellut tänä vuonna valtavan laajaa joukkoa ihmisiä. Kävijäennätys heijastaa EMMAn sitoutunutta ja tavoitteellista työtä. Haluamme toimia museoalan edelläkävijänä, mikä tarkoittaa vahvaa kokoelma-, näyttely- ja palvelutoimintaa sekä erilaisten yleisöjen huomioimista”, museonjohtaja Pilvi Kalhama kiteyttää. 

Menestyksellisen kävijämäärän taustalla vaikuttaa museon pitkäjänteinen työ toimia vuorovaikutteisena ja elämyksellisenä kohtaamispaikkana mahdollisimman monelle. Viime vuosina EMMA on vahvistanut profiiliaan modernia taidetta, nykytaidetta ja muotoilua esittävänä taidemuseona, jonka voima on näiden taiteenmuotojen vuoropuhelussa. Marraskuussa 2022 Collection Kakkonen -näyttelylle rakennettu uusi näyttelytila laajensi museon tarjontaa kahteen kerrokseen. Arkkitehtonisesti upeissa tiloissa nähtiin tämän vuoden aikana kaikkiaan 10 taiteen monimuotoisuudesta ja moniäänisyydestä kertovaa näyttelyä. 

“EMMA on monelle paikalliselle rakas ja tuttu vierailukohde, johon palataan kerta toisensa jälkeen. Meillä on useita näyttelyitä ja kokoelmia yhtäaikaisesti esillä, joten EMMAsta löytyy aina jokaiselle jotakin, mikä puhuttelee. Viime vuosina olemme tehneet kumppaneidemme kanssa strategista työtä erityisesti uusien, valtakunnallisten ja kansainvälisten yleisöjen tavoittamiseksi. Olemmekin saaneet nauttia ilahduttavan suuresta määrästä ensikertalaisia, mikä näkyy tämän vuoden hienoissa luvuissa”, EMMAn kehitysjohtaja Saara Suojoki riemuitsee. “On upeaa juhlia näin mahtavaa ennätystä museon historiassa, eikä vuosi ei ole edes vielä ohi!” 

Museo rikkoi kaikkien aikojen kävijäennätyksensä ja ylitti tälle vuodelle asettamansa 180 000 vierailun tavoitteen marraskuussa. Aikaisempi ennätys (178 000) on vuodelta 2007, jolloin museo oli avoinna ensimmäisen kokonaisen vuoden.  Sen jälkeen EMMAn kävijämäärät ovat pyörineet 100 000 vuotuisen kävijän molemmin puolin ja olleet viimeiset vuodet nousussa koronavuosia lukuunottamatta.  

Erityiskiitos kaikille kävijöillemme, taiteilijoille, yhteistyökumppaneillemme ja tietysti sitoutuneelle henkilökunnallemme. EMMA jatkaa innolla matkaansa kohti uusia saavutuksia vuonna 2024! 

Tiedotamme EMMAn koko vuoden kävijäluvuista ja ohjelmistosta alkuvuonna 2024. 

Collection Kakkonen © Ari Karttunen / EMMA

Lue lisää