Espoo Museum of Modern Art

Kulttuurikurkkaus

EMMA on osa Espoon kulttuuritoimen ja varhaiskasvatuksen Kulttuurikurkkaus-hanketta. EMMAn pedagogisista lähtökohdista toteuttama Taidetutkimusmatka-materiaalipaketti mahdollistaa taiteen kokemisen osana espoolaisen varhaiskasvatuksen arkea.

Lainattava materiaalipaketti tuo päiväkotiin taidekeiju Vihreän, joka vie lapset ja aikuiset Taidetutkimusmatkalle. Päiväkodissa 3-5-vuotiaat tutustuvat Vihreän johdattamana EMMAssa esillä olevien taideteosten tunnelmiin ja tarinoihin. Tutkimusmatkalla pohditaan taiteen itsessä herättämiä tunteita sekä sanoin että tekemällä.

Päiväkodin edustaja saa EMMAn asiantuntijoiden pitämässä koulutuksessa perehdytyksen, jonka turvin hän voi toimia Taidetutkimusmatkan oppaana päiväkodissa. Opas saa tuekseen lainattavan materiaalipaketin, joka sisältää taidekeiju Vihreän lisäksi ohjeita taidehetkiin ja -työskentelyyn leikin ja tarinoiden avulla.

EMMA kutsuu kunkin lukukauden alussa päiväkotien edustajat koulutukseen, josta saa tarvittavat avaimet taidekasvatuksellisen materiaalipaketin ohjaamiseen. Materiaalipaketin voi ottaa koulutuspäivästä mukaansa päiväkotiin. Materiaalipaketin laina-aika on kausi kerrallaan (noin 3 kuukautta).