Espoo Museum of Modern Art

Kulttuurikurkkaus

EMMA on osa Espoon kulttuuritoimen ja varhaiskasvatuksen Kulttuurikurkkaus-hanketta. EMMAn Taidetutkimusmatka on kolmen toimintakerran kokonaisuus, joka mahdollistaa taiteen kokemisen osana espoolaisen varhaiskasvatuksen arkea.

Lainattava materiaalipaketti tuo päiväkotiin taideteosmaskotti Vihreän, joka vie lapset ja aikuiset Taidetutkimusmatkalle. Omassa päiväkodissa 3-5-vuotiaat tutustuvat Vihreän kanssa kuuteen taideteokseen ja harjoittelevat toiminnallisten tehtävien avulla tunnetaitoja. Tehtävät kannustavat etsimään vastaavia tunnelmia ja tunteita omasta, tutusta ympäristöstä.

Päiväkodin edustaja saa EMMAn asiantuntijoiden pitämässä koulutuksessa perehdytyksen, jonka turvin hän voi toimia Taidetutkimusmatkan oppaana päiväkodissa. Opas saa tuekseen lainattavan materiaalipaketin, joka sisältää taidekeiju Vihreän lisäksi ohjeita taidehetkiin ja -työskentelyyn leikin ja tarinoiden avulla.

EMMA kutsuu kunkin lukukauden alussa päiväkotien edustajat koulutukseen, josta saa tarvittavat eväät taidekasvatuksellisen materiaalipaketin ohjaamiseen. Materiaalipaketti postitetaan ennen koulutuspäivää päiväkotiin. Materiaalipaketin laina-aika on kausi kerrallaan (noin 3 kuukautta).