Espoo Museum of Modern Art

Opastus

KULPS espoolaisille esikouluille ja kouluille – Kaikki taiteesta

  • Kesto: 1h
  • Suositeltu ryhmäkoko: 1-32
  • Koulut,

    Koulut & päiväkodit

  • 0€ / ryhmä

Syksyn KULPS-opastukset avautuvat varattavaksi 5.8.

Kaikki taiteesta -KULPS-opastus on lyhyt oppimäärä taiteesta. Tutkimme yhdessä sitä, mitä kaikkea taide voi olla ja miten se vaikuttaa meihin ja maailmaan. Kokonaisuus johdattaa hauskalla tavalla erilaisiin taiteen katsomisen tapoihin, joista jokaiselle voi löytyä sopivin.

EMMAn KULPSilta saa mukaan monta luovan ajattelun siementä ja uusia yllättäviäkin tapoja tarkastella taidetta. Lopuksi testaamme leikkimielisesti, millaisia taiteen ystäviä olemme. 

EMMAn KULPS on Mielin määrin -kohde, jossa espoolaiset esikoulu- ja kouluryhmät voivat vierailla maksutta yhden tai useamman kerran lukuvuoden aikana.  

Rakenne 

Kokonaisuus muodostuu ennakkotehtävästä, opastuksesta museolla ja jatkotehtävästä. Ennakkotehtävä ohjaa tutkimaan taideteoksia erilaisista näkökulmista ja herättelee uteliaisuutta taidetta kohtaan. Opastuksella syvennämme monipuolisia taiteen tarkastelun tapoja ja pääsemme harjoittelemaan oman kokemuksen jakamista ryhmässä. Lopuksi testaamme leikkimielisesti, millaisia taiteen ystäviä olemme. Jatkotehtävä kannustaa jatkamaan taiteen tutkimista omassa lähiympäristössä, ja etsimään siitä itseä puhuttelevia puolia.  

Sisältö 

Opastuksella tutustumme taiteeseen erilaisilla, oppilaita osallistavilla ja toiminnallisilla tavoilla. Pääsisältö on jokaiselle luokka-asteelle sama, mutta opastus mukautetaan eri ikätasoille sopivaksi. EMMAn KULPS opastuksella tutustumme Saastamoisen säätiön taidekokoelmaan. Osana kierrosta voimme lyhyesti piipahtaa myös vaihtuvien näyttelyiden puolella ennakkotoiveen mukaisesti. 

Tavoite 

Kokonaisuuden avulla oppilas hahmottaa erilaisia taiteen tekniikoita ja toteutustapoja. Hän oppii ymmärtämään taiteen viestejä sekä liittämään niitä omaan elämäänsä. Osallisuuden kokemus sekä erilaisten taiteen kokemisen tapojen mahdollistaminen vahvistavat suhdetta taiteeseen ja auttavat löytämään omaa luovuutta tukevan kulttuurin muodon. Taide toimii oman identiteetin rakentamisen, itseilmaisun ja oppimisen tukena. Sisältö on suunniteltu valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan pohjautuen. Sisältö tukee erityisesti valtakunnallisen opetussuunnitelman laaja-alaisen oppimisen perusteita L1, L2 ja L4.  

Katso ennakko- ja jatkotehtävät

Liittyvää sisältöä

Nämä voivat myös kiinnostaa sinua