Espoo Museum of Modern Art

Lasten museofestarit tarjoavat hauskaa tekemistä koko perheelle ja uusia kujeita 18.–19.3.2023

Supersuositut Lasten museofestarit järjestetään Tapiolan museoissa 18.–19. maaliskuuta. Luvassa on tapahtumaviikonloppu täynnä uusia kujeita, musiikkia, leikkimieltä ja paljon kivaa tekemistä. Festarivieraita viihdyttävät musiikkiyhtyeet Mirkka ja Luis, Höpinätötterö sekä Teatteri Hevosenkengän Huhuu Herra Hakkarainen! -esitykset!

Tänä vuonna festariohjelmaa järjestetään niin Näyttelykeskus WeeGeellä, EMMAssa ja KAMUssa kuin pihan toisella puolella sijaitsevissa, uudistuneissa Museo Leikissä ja Museo Kruunussa. Näyttelyissä voi kohdata muun muassa Mauri Kunnaksen rakastettuja hahmoja, tutkia leikin laboratoriota, ihastella käden taitoja, uppoutua historiaan sekä tietysti vaikuttua kuvataiteesta ja muotoilusta. 

Lasten museofestareiden teemana on uudet kujeet, joka näkyy festareiden esityksissä ja työpajoissa. 4–10-vuotiaille ja heidän kanssaan liikkuville aikuisille suunnatuissa työpajoissa pääset muun muassa tekemään silmänkääntötemppuja ja kuvittelemaan millaista olisi lentää kattojen yllä, kuulemaan kuiskauskopilta vitsin tai jututtamaan hupsua taidekujeilija-kaksikkoa. 

Festariesitykset raikaavat molempina päivinä ja niihin voi osallistua oman festarifiiliksen ja päivän aikataulun mukaan. Jellonagaalassa 2022 vuoden yhtye -palkinnon saanut lastenmusiikkiyhtye Mirkka ja Luis laulattaa, naurattaa ja liikuttaa esityksillään niin lapsia kuin aikuisiakin. Tamperelaisen lastenmusiikkiduo Höpinätötterön vinkeän shown takana ovat Janne ja Marko, joiden itse keksimänsä laulut tarjoilevat hupia ja huumoria koko perheelle. Teatteri Hevosenkengän Huhuu, Herra Hakkarainen! -esitykset herättävät henkiin WeeGeen Mauri Kunnas -näyttelyn hahmoja. 

Uusien kujeiden pariin pääsee kätevästi metrolla. Lasten museofestareiden tapahtumapaikat sijaitsevat kävelymatkan päässä Tapiolan asemalta, osoitteissa Ahertajantie 3 ja 5. 

Lasten museofestarit järjestävät EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Museo Leikki, Näyttelykeskus WeeGee, KAMU Espoon kaupunginmuseo ja Suomen kello- ja korumuseo Kruunu. Mukana ovat myös Espoon kuvataidekoulu sekä Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki. Yhteistyössä AFRY. 

Näyttelykeskus WeeGeessä sekä Museo Leikissä ja Kello- ja korumuseo Kruunussa on käytössä pihapiirin alennuslippu. Aikuisten täydestä pääsymaksusta (WeeGee 20 €, Museo Leikin ja Kruunun yhteislipusta 16 €) saa 20 % alennuksen näyttämällä lipunmyynnissä toisen talon pääsymaksun kassakuittia. Alle 18-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat sekä Museokortilliset pääsevät aina veloituksetta museoihin! 

Lue lisää