Espoo Museum of Modern Art

Barnens museifestival erbjuder skojiga aktiviteter för hela familjen samt nya upptåg 18–19 mars 2023

Barnens superpopulära museifestival arrangeras i museerna i Hagalund 18–19 mars. På programmet står ett helt veckoslut av olika evenemang, fullspäckat med nya upptåg, musik, lekfullhet och massor med skojigt att göra. Festivalgästerna underhålls av musikgrupperna Mirkka och Luis, Höpinätötterö samt teatern Hevosenkenkäs föreställningar Huhu Herr Getlund! 

I år arrangeras festivalprogram både i Utställningscentret Weegee, på EMMA och KAMU, och också i det förnyade Lekmuseet och ur- och smyckesmuseet Kruunu på andra sidan gården. På utställningarna kan ni bland annat träffa Mauri Kunnas älskade figurer, utforska leklaboratoriet, beundra hantverksskicklighet, fördjupa er i historien och givetvis låta er imponeras av bildkonsten och formgivningen. 

Temat för Barnens museifestival är nya upptåg, vilket märks i föreställningarna och verkstäderna på festivalen. I verkstäderna som riktar sig till 4–10-åringar och de vuxna som rör sig tillsammans med dem kan ni bland annat göra trollkonster och föreställa er hur det skulle kännas att flyga över taken, lyssna på en vits ur ett viskarbås eller prata med en skojig konstnärsduo. 

Festivalföreställningarna ekar över området båda dagarna och ni kan delta i dem som passar er festivalstämning och tidtabell. Mirkka och Luis som belönades som Årets band på Barnmusikgalan 2022 får både barn och vuxna att sjunga med, skratta och även beröras. Höpinätötterö är en barnmusikduo från Tammerfors. Bakom deras skojiga show står Janne och Marko vars sånger erbjuder skämt och humor för hela familjen. Teatern Hevosenkenkäs föreställningar Huhu Herr Getlund! väcker figurerna på WeeGees Mauri Kunnas-utställning till liv.

Med metron är det enkelt att ta sig till de nya upptågen. Barnens museifestival arrangeras på bekvämt promenadavstånd från metrostationen i Hagalund, på Flitarvägen 3 och 5.

Barnens museifestival arrangeras av EMMA – Esbo moderna konstmuseum, Lekmuseet, Utställningscentret WeeGee, Esbo stadsmuseum KAMU och Finlands ur- och smyckesmuseum Kruunu. Esbo bildkonstskola och arkitekturskolan för barn och unga Arkki deltar också. I samarbete med AFRY.

Utställningscentret WeeGee samt Lekmuseet och Ur- och smyckesmuseet Kruunu erbjuder gemensamma biljetter till nedsatt pris. Vuxna får 20 % rabatt på det normala priset för inträde (WeeGee 20 €, Lekmuseet och Kruunu 16 €) genom att i biljettkassan visa upp kassakvittot för inträde till det andra huset. Under 18-åringar och över 70-åringar samt de som har ett Museikort har alltid fritt inträde till museerna!  

Läs mera