Espoo Museum of Modern Art

Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki: Metamorphosis. Video still.
Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki: Metamorphosis. Video still.

05.04.2023 - 03.09.2023

Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki: Metamorphosis

Metamorphosis on kuvataiteilija Hannaleena Heiskan ja tanssija-koreografi Minna Tervamäen uusi, EMMAan luotu näyttelykokonaisuus, joka koostuu lyhytelokuvasta, installaatiosta ja performansseista. Näyttelyn nimi Metamorphosis viittaa muodonmuutokseen, joka tapahtuu sekä museotilassa että taiteilijoiden poikkitaiteellisessa, saumattomassa yhteistyössä, joka saa nyt ensi kertaa myös näyttelyn ja lyhytelokuvan muodon.

Näyttelyyn kuuluvat oleellisena osana huhti-, touko- ja elokuun aikana järjestettävät esitykset. Heiskalle ja Tervamäelle tyypilliseen tapaan, taiteilijat muokkaavat näyttelytilaa tanssin ja kuvataiteen keinoin. Näyttelyn aikana EMMAssa nähdään kaksi esitystä, Metamorphosis osa I ja Metamorphosis osa II, joista kustakin järjestetään 5 erillistä performanssia.

Esitykset kuuluvat museolipun hintaan
ja niihin tulee ilmoittautua etukäteen kunkin esityksen tapahtumasivuilta. Esitysten aikataulut löytyy tämän sivun alaosasta.

Taiteilijat luonnehtivat teosta näin: ”Metamorphosis on yksi ehdotus taiteilijuudesta ja taiteen merkityksestä. Kerronnan abstraktius on vastapaino nykyhetken nopeudelle ja maalaus ja filmi puolestaan vastavoima todellisuutta muokkaaville filttereille ja wow-efekteille. Se pakenee kategorisointeja, mutta samalla rakentuu tunnistettavista elementeistä. Teos ehdottaa heittäytymään katsomiskokemukseen ja antautumaan ei-sanallisen kerronnan johdattelemaksi.”

Heiskan ja Tervamäen yhteistyö sai alkunsa EMMAn vuonna 2016 tuotetusta Jälki-esityksestä. Taiteilijoiden palaaminen EMMAan voidaankin nähdä luonnollisena jatkumona heidän taiteelliselle yhteistyölleen.

Hannaleena Heiska on kuvataiteilija, joka työskentelee maalaustaiteen, piirustuksen, videotaiteen, installaatioiden ja performanssitaiteen parissa. Minna Tervamäki on tanssija ja koreografi, joka on tehnyt loistokkaan uran Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana. Nykyisin Tervamäen työskentely painottuu poikkitaiteelliseen yhteistyöhön koreografina.

Näyttely nähdään Areenassa, joka on EMMAn tila kokeellisille, uusille projekteille.

  • 05.04.2023 - 03.09.2023
  • 2. kerros
  • 20€ / Yli 29-vuotiaat

    10€ / 18–28-vuotiaat ja alennusryhmät

    0€ / Alle 18- ja yli 70-vuotiaat

    0€ / Museokortilla

Esitysaikataulu

Alta näet esitysten aikataulut. Ilmoittautumislinkit löydät esitysten omilta sivuilta klikkaamalla haluamaasi esitysajankohtaa.

Metamorphosis – Osa I

Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki, Metamorphosis – Osa I, 2023. © Ari Karttunen / EMMA

 

La 8.4. klo 15

La 15.4. klo 15

La 22.4. klo 15

La 29.4. klo 15 –  Esityksen jälkeen järjestetään Q&A-tilaisuus taiteilijoiden kanssa

La 6.5. klo 15

Metamorphosis – Osa II

Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki, Metamorphosis – Osa II, 2023. © Ari Karttunen / EMMA

 

La 13.5. klo 15

La 20.5. klo 15

La 27.5. klo 15

La 19.8. klo 15  Esityksen jälkeen järjestetään Q&A-tilaisuus taiteilijoiden kanssa

La 26.8. klo 15

Kiitos: Avek, Suomen kulttuurirahasto, Taike, Jenny ja Antti Wihurin rahasto.