Espoo Museum of Modern Art

Kate McIntosh, Worktable 2011 © Kate McIntosh
Kate McIntosh, Worktable 2011 © Kate McIntosh

14.11.2018 - 25.11.2018

Kate McIntosh: Worktable

Kate McIntoshin Worktable on jatkuva, elävä installaatio ja yksi taiteilijan tunnetuimpia teoksia. Performatiivinen teos on kiertänyt ympäri maailmaa vuodesta 2011 lähtien ja toteutettu jo yli 30 esityspaikassa. Osallistuja saa suojalasit ja vasaran – sitten ryhdytään töihin!

Taiteilija Kate McIntoshin elävä installaatio Worktable tapahtuu huoneissa, joissa yleisö toiminnallaan osallistuu tapahtumien ketjuun. Installaatio etenee McIntoshin luoman käsikirjoituksen mukaan osallistujan tahtiin. Arjen esineistä muodostuvaan muuttuvaan ympäristöön osallistutaan yksitellen. Paikan päällä saat toimintaohjeet, työvälineet ja suojavarusteet – me ojennamme sinulle vasaran, sinä saat päättää, miten asiat hajoavat.

Kate McIntosh (s. 1974) on tunnettu kokeellisen esittävän taiteen kentällä. Hän on Brysselissä asuva taiteilija, joka työskentelee monialaisesti installaation, performanssin ja teatterin parissa. Hän keskittyy töissään sekä esiintyjän että yleisön fyysisyyteen, materiaalien ja esineiden manipuloimiseen sekä suhteeseen yleisön kanssa ja yleisön välillä. McIntosh on loputtoman kiinnostunut leikistä yleisön kanssa, teatterikuvastosta ja vinksahtaneesta huumorista. Suomessa McIntoshin teoksia on nähty viimeksi vuonna 2012, kun hänen performanssi-installaationsa We Breathe oli esillä Galleria Bernerissä Turussa osana New Perfomance -festivaalia.

Teos noudattaa omia aukioloaikojaan museon aukioloaikojen sijaan.

Osallistumisajat:
Tiistait ja torstait 14–18
Keskiviikot ja perjantait 14–19
Lauantait ja suunnuntait 12–17
Viimeinen sisäänpääsy 1h ennen sulkemisaikaa. Sisäänpääsy museolipulla.

EMMA esittää näyttelyohjelmistossaan taiteen sisäisiä rajoja koettelevia teoksia. Areena-tila, johon McIntoshin elävä installaatio rakentuu, on tila kokeelliselle, poikkitaiteelliselle ja prosessimaiselle nykytaiteelle. Worktable on ensimmäinen EMMAssa esillä oleva performatiivinen ja osallistava installaatio, jonka kokemisen tapa erottuu museoiden tavanomaisesta ohjelmistosta ravistellen käsitystämme perinteisestä näyttelyformaatista.

Teos toteutetaan yhteistyössä Baltic Circle -nykyteatterifestivaalin kanssa.

Haluamme kiittää:
Aalto-yliopisto, Diamus – Helsingin diakonissalaitoksen museo, Espoon musiikkiopisto, Helsingin konservatorio, J-P Kuoppala, Suomen Kellomuseo, LUOMUS – Luonnontieteellinen keskusmuseo ja yksityishenkilöitä

Konsepti ja ohjaus: Kate McIntosh
Tuottaja: Sarah Parolin
Tuotanto: SPIN

Worktable komissioitiin ’Performance Is a Dirty Work’ -projektin puitteissa rahoittajana Roehampton University.
Kiitokset: Bruno Roubicek, Hester Chillingworth, Caroline Daish, Palli Banine, Ant Hampton, Joe Kelleher, Tim Etchells, Adrian Heathfield, Simon Bayly