Espoo Museum of Modern Art

© Ella Tommila
© Ella Tommila

02.09.2019 - 04.12.2019

Esillä SEB:ssä: Mika Helin: Kaksoisvarjo

Mika Helinin uudessa tilateoksessa Kaksoisvarjo ihmisen rakentama ympäristö ja luonto kohtaavat. Teokset ovat usein ainutkertaisia ja tuhoutuvat näyttelyn päätyttyä. Helinin teos on osa EMMAn uusien kokoelmateosten sarjaa, joka ensiesitetään SEB:n aulatilassa Eteläesplanadi 18:ssa.

Mika Helin (s. 1978) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee erilaisiin tiloihin suunniteltujen teosten parissa. Helinin suunnitteluprosessissa tilalla, materiaalilla ja rakentamisella on keskeinen rooli. Taiteilija tutkii asioiden ja esineiden rakenteita, niiden alkuperää ja materiaalinvalintojen luomia merkityksiä. Häntä kiinnostavat yllättävien elementtien yhdistämisen kautta syntyvät jännitteet ja havainnot.

Mika Helinin tilateoksessa Kaksoisvarjo ihmisen rakentama ympäristö ja luonto kohtaavat. Nojatuolit ja valaisin ovat muistutus ihmisestä tilassa, josta luonto yrittää ottaa vallan. Sammal nousee teoksessa valokeilaan ja herättää kysymyksen siitä, kuka hallitsee ja ketä.

SEB:n (Skandinaviska Enskilda Banken) ja EMMAn yhteistyön tuloksena EMMAn uusien kokoelmateosten sarja esitetään SEB:n toimiston aulatilassa. SEB:n toimintaa ohjaa ajatus, jonka mukaan luovuus, innovatiivisuus ja rohkeus nähdä maailma toisin silmin ovat avaintekijöitä paremman maailman rakentamisessa. EMMA puolestaan on vahvojen, taiteen voimasta syntyvien kokemusten taidemuseo, joka tuo taiteen sinne, missä ihmiset liikkuvat ja toimivat.

Avoinna arkisin klo 9–16 ovisummeria soittamalla
SEB, Eteläesplanadi 18, 00130 Helsinki
Vapaa pääsy

Mika Helin Kaksoisvarjo © ELLA TOMMILA / EMMA
Mika Helin Kaksoisvarjo © ELLA TOMMILA / EMMA

Liittyvää sisältöä