Espoo Museum of Modern Art

Saara Ekström: Method of a Cloak, 2014. EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma
Saara Ekström: Method of a Cloak, 2014. EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma

11.04.2018 - 06.01.2019

No Ordinary Moments

EMMAn kokoelmasta kuratoitu kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta sisältävä No Ordinary Moments pohtii näkyvän tai kuvitteellisen, jaetun todellisuuden kerrostumia. Teosten kuvitteellinen, outo maailma irrottautuu arkikokemuksesta ja houkuttelee matkalle kiehtovaan alitajuntaan.

No Ordinary Moments -näyttelyssä nähdään monia museon EMMA-kokoelman tuoreista uushankinnoista, joiden rinnalla mukana on vanhempia teoksia ja vastaanotettuja lahjoituksia. Näyttelyn kuraattorit ovat EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama ja kokoelmista vastaava intendentti Henna Paunu.

Katso näyttelyn taiteilijoiden haastatteluja.

”No Ordinary Moments on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä tunnetuksi museon omaa kokoelmaa, jota EMMAssa ei talletuskokoelmien tapaan esitellä pysyvästi. Näyttelyn teokset ovat elämyksellisiä, jännittäviä ja avoimia monille erilaisille tulkinnoille”, toteavat näyttelyn kuraattorit.

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma on yksi museon keskeisistä kokoelmista Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien lisäksi, ja siihen kuuluvia teoksia on jatkuvasti esillä museon ulkopuolella, Espoon kaupungin julkisissa tiloissa.

Näyttelyn taiteilijat ovat: Malin Ahlsved, Jasmin Anoschkin, Lauri Astala, Ernst Billgren, Saara Ekström, Anna Estarriola, Oscar Furbacken, Beryl Furman, Denise Grünstein, Alvar Gullichsen, Teuri Haarla, Kaisaleena Halinen, Jeppe Hein, Timo Heino, Andreas Johansson, Aarne Jämsä, Klara Kristalova, Esa Laurema, Juhana Moisander & Simo Ripatti, Nabb + Teeri, Okku Nuutilainen, Roxy Paine, Antti-Ville Reinikainen, Maria Rubinke, Antti Ruuhela, Tülay Schakir ja Miikka Vaskola.

Näyttelyn nimi on lainattu Jeppe Heinin teoksesta There Are No Ordinary Moments (2013), joka on myös mukana näyttelyssä.

Liittyvää sisältöä