Espoo Museum of Modern Art

Jakob Kudsk Steensen, RE-ANIMATED, 2018-2019. Video & VR installation still.
Jakob Kudsk Steensen, RE-ANIMATED, 2018-2019. Video & VR installation still.

27.08.2022 - 15.01.2023

Nykyaikaa etsimässä

Nykyaikaa etsimässä on EMMAn toistuva näyttelykonsepti, joka nähtiin EMMAssa ensi kerran vuonna 2016. Sarjan näyttelyt tutkivat taiteen keinoin oman aikamme olemusta ja ennakoivat taiteellisen, intuitiivisen prosessin synnyttämää tulevaa kehitystä. Näyttelyn nimi viittaa Olavi Paavolaisen samannimiseen esseekokoelmaan (1929), jossa hän pohti modernin ihmisen kokemusta ja identiteettiä nopeasti muuttuvassa ajassa. Syksyllä 2022 avautuvan näyttelyn erityisenä fokuksena on ihmisen, luonnon ja teknologian välinen suhde.

Nykyaikaa etsimässä -näyttelyn taiteilijat kysyvät muun muassa, voiko teknologia auttaa meitä paitsi itseymmärryksessä, myös uudenlaisen luontosuhteen kehittämisessä, joka ei perustu luonnosta saatavaan hyötyyn. Taiteilijoilla on erityinen kyky ajatella totuttujen mallien ulkopuolelta, ja siksi on erityisen kiinnostavaa kääntyä taiteilijoiden puoleen etsiessämme uusia tulokulmia ihmisyyteen ja luoviessamme tämän päivän isojen haasteiden, kuten esimerkiksi ilmastokriisin ja algoritmisten systeemien lomassa.

Näyttelyn taiteilijat ovat: Refik Anadol, Dora Budor, Sougwen Chung, Heather Dewey-Hagborg, Stephanie Dinkins, Teemu Lehmusruusu, Rafael Lozano-Hemmer, Agnieszka Kurant, Brandon Lipchik, Jaakko Pietiläinen, Sondra Perry, Anna Ridler, Raimo Saarinen, Jenna Sutela, Jakob Kudsk Steensen ja Lu Yang.

Nykyaikaa etsimässä -näyttely laajenee myös Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa esittelevään Kosketus-näyttelyyn. Säätiön kokoelmaan on hankittu Dora Budorin laaja installaatio The Preserving Machine, sekä Sondra Perryn ja Jaakko Pietiläisen teokset, jotka kaikki nivoutuvat tematiikaltaan Nykyaikaa etsimässä -näyttelyyn.

  • 27.08.2022 - 15.01.2023
  • 2. kerros
  • 12€ / Aikuiset

    0€ / Alle 18- ja yli 70-vuotiaat

Liittyvää sisältöä