Espoo Museum of Modern Art

Podcast: Taide ilmastokriisin aikana

Nastja Säde Rönkkö
Nastja Säde Rönkkö: for those yet to be. © Nastja Säde Rönkkö
Nastja Säde Rönkkö
Nastja Säde Rönkkö: for those yet to be. © Nastja Säde Rönkkö

Mikä on taiteilijan tai taideinstituution vastuu ilmastokriisissä? Miten näyttelystä tehdään kestävämpi, entä onko näyttelykokemus aineeton? Onko kansainvälisiä suurnäyttelyitä enää järkevää järjestää? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Artpodin jaksossa, jossa on haastateltavana itsenäinen kuraattori Essi Vesala sekä nykytaiteilija Nastja Säde Rönkkö.

Jakso on EMMAn ja Artpodin yhteistyössä toteuttama.

ARTPOD on kahden kuvataiteilijan, Daniéla Vainion ja Anni Tuomen, vuonna 2019 perustama podcast-sarja. Jokaisessa Artpodin jaksossa käydään keskustelua vieraiden kanssa nykytaiteen ilmöistä, teemoista ja tekijöistä avoimella otteella.

Essi Vesala on Helsingissä asuva itsenäinen kuraattori. Hänen työnsä keskiössä ovat ekologinen ajattelu, intersektionaalinen feminismi sekä tilan luominen kokeellisille praktiikoille. Vesala on valmistunut taiteen maisteriksi Tukholman yliopistosta.

Nastja Säde Rönkkö on vuonna 1985 syntynyt nykytaiteilija, joka työskentelee pääsääntöisesti performanssin ja mediataiteen välineillä. Hänet valittiin vuonna 2019 Vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Rönkön teos for those yet to be on esiesityksessä EMMAssa 2.8. asti.

Artpodin jaksot ilmestyvät Spotifyn lisäksi iTunesissa ja Soundcloudissa. EMMAn ja Artpodin kaikki yhteistyöjaksot löytyvät täältä.

Lue lisää