Espoo Museum of Modern Art

Tapahtuma

Eläviä esityksiä museotilassa

  • 26.03.2022
  • 12:00 - 13:00
  • 2. kerros

Tule katsomaan yllätyksellisiä teatteriesityksiä taiteen keskelle. Kauniaisten Työväen Akatemian teatterilinjalaisten suunnittelemat ja esittämät esitykset ovat syntyneet prosessimuotoisesti, ilman valmista käsikirjoitusta.

Neljästä eri puolilla Kosketus-näyttelyä esitettävästä osiosta koostuva kokonaisuus esitetään kolmesti, keskiviikkona 23., lauantaina 26. ja sunnuntaina 27.3. Voit lukea esityksistä lisää alta.

EMMAn tapahtumiin voi aina osallistua museolipun hinnalla (12/10 €, alle 18- ja yli 70-vuotiaille vapaa pääsy), ellei toisin mainita.

I – Turvavälit?

Onko ihmiskosketus tärkeää?
Kaipaatko kosketusta? Miltä se tuntuu?

Teos pohtii kosketuksen merkitystä eri ihmisille. Joillekin kosketus tarkoittaa yhteenkuuluvuutta, rakkautta ja välittämistä. Toisille se aiheuttaa pelkoa ja ahdistusta. Kosketuksen puute voi aiheuttaa yksinäisyyttä, jätetyksi tulemisen tunnetta ja jopa vihaa.

Mikä on yhteiskunnan rooli suhteessa kosketukseen? Viekö yhteiskunta meitä kauemmas inhimillisestä kosketuksen tarpeesta?

Työryhmä: Anni Happonen, Erica Melkas, Emmi Mikkilä, Lauri Honkaniemi

II – SELFCARE / ITSEHOITO

Tänään on täydellinen päivä vain olla onnellinen! Elä, syö, vesijuokse ja hengitä. Älä stressaa #nostress. Syö glitteriä aamupalaksi ja kimalla koko päivä! Kiitollinen, siunattu, onnellinen ja lomille lompsis.
Ja muista; Nothing is impsossible, even the word says ”I’m possible”!

Työryhmä: Pieta Kiviranta, Anna Kopo, Pihla Rättyä, Henrika Sievänen & Vilma Törmälä

III

Mitä sanottavaa kaloilla olisi, jos ne osaisivat puhua? Kun kuuntelet, kuuletko sen mitä pitäisi vai sitä mitä haluat? Koostimme kaksi teosta yhteen, joiden inspiraation lähteenä toimivat eläinten tarpeet ja kommunikointi, ekologisuus ja kuuntelemisen taito. Aiheet nousivat pinnalle useista EMMAN Kosketus-näyttelyn teoksista. Teoksissa haluamme osallistaa katsojaa ja antaa tilaa osallistujan omille ajatuksille ja mielikuvitukselle.

Teoksen materiaalit tullaan jatkokäyttämään teatteriesityksissä.

TEOKSET:

1. Kuuntele VAIN minun ääntäni

• kuunnelma

2. Fish Talk

• kumivene-show + EMMAssa kulkeva uimari

Työryhmä:  Emma Karoliina Ahola, Helmi Adalmiina Haatainen, Nea Minerva Nummela, Veera Tytti Eveliina Räsänen

IV – TAAKKA

Taakka voi ilmetä eri tavalla eri ihmisillä, siksi on tärkeää että ei vähättele oman taakkansa suuruutta. Älä kanna yksin taakkaasi. Vaikka taakasta ei pääsisi täysin eroon, siihen voi silti saada apua mikä keventää lopulta oloasi. Tervetuloa päästämään irti taakasta hetkeksi.

Työryhmä: Tessi Lehtomäki, Senja Lumpus, Aino Granström ja Niklas Lehtimäki

Lisää tapahtumia