Espoo Museum of Modern Art

Tapahtuma

EMMA Talks | Karjalasta kumpuava muotoilu Suomessa

  • 03.02.2024
  • 15:00 - 16:30
  • Aitio-tila, 2. kerros
  • Vapaa pääsy

Keskustelutilaisuudessa pohditaan Karjalan ja karjalaisten muotoilijoiden vaikutusta muotoiluun Suomessa. Erityisesti suomalaisen muotoilun kultakautena 1940–60-luvuilla monet tunnetuksi tulleet muotoilijat olivat siirtokarjalaisia. Myös useat eri alojen taiteilijat ovat ottaneet vaikutteita Karjalasta.

Miltä arki ja muotoilu näytti luovutetussa Karjalassa, miten karjalaiset muotoilijat loivat uraansa, entä miten heidän työnsä näyttäytyy tänä päivänä kulttuurisesti moninaisessa suomalaisen muotoilun tarinassa? Aihe on vielä tutkimaton ja kysymmekin avoimesti, mitä on karjalainen muotoilu.

Aiheesta keskustelevat taidehistorioitsija ja kirjailija Anna Kortelainen (FT), kuvantekijä, tutkija ja tietokirjailija Harri Kalha (FT) sekä tutkija, muotoilija Justus Kantakoski (TaM). Keskustelutilaisuuden alussa kuullaan tervehdys Karjalan liiton liittohallituksen puheenjohtajalta Martti Taljalta.

Keskustelun innoittajana toimii Collection Kakkonen -näyttely, jonka taiteilijoissa on sekä karjalaisia että Karjalasta vaikutteita saaneita taiteilijoita.  

Tapahtuman tilassa on käytössä induktiosilmukka rajatulla alueella.

Osallistuminen museolipun hinnalla (20/10 €, alle 18-vuotiaille vapaa pääsy). EMMA Talks -tilaisuuksiin on vapaa pääsy opiskelijoille. EMMA on Museokortti-kohde.

Tapahtuma on osa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ohjelmaa. Vuonna 2024 Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–4. helmikuuta teemalla Hyvässä tilassa. Kymmenien eri toimijoiden järjestämässä ohjelmassa nähdään keskusteluja, työpajoja, näyttelyitä, opastuksia, avoimia ovia, luentoja ja julkistuksia, jotka avaavat uusia näkökulmia rakennettuun ja muotoiltuun ympäristöön.

Lisää tapahtumia