Espoo Museum of Modern Art

EMMA on saanut Ekokompassi-sertifikaatin

© Ari Karttunen / EMMA
© Ari Karttunen / EMMA

Olemme saaneet Ekokompassi-sertifikaatin tunnustuksena EMMAn konkreettisista ympäristöteoista. Vastuullinen ja ekologisesti kestävä museotoiminta on ollut osa EMMAn arkea jo pitkään, ja Ekokompassi-sertifikaatti kertoo museon sitoutumisesta jatkuvaan ympäristötyöhön.

EMMA toimii resurssiviisaasti museotoiminnassaan. Vähennämme jätteen määrää kuluttamalla vähemmän materiaaleja, etsimällä käytetyille materiaaleille uutta käyttöä ja valitsemalla ekologisesti kestäviä vaihtoehtoja. Lue, mitä Ekokompassi tarkoittaa juuri EMMAssa.

Ekokompassi on ympäristöjärjestelmä, joka keskittyy organisaation konkreettisiin toimenpiteisiin ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Kiinnitämme EMMAssa kokonaisvaltaisesti huomiota toimintamme ympäristövaikutuksiin kohdistamalla ympäristötekoja niin suuriin projekteihin kuin jatkuvien toimintojen pienimpiinkin yksityiskohtiin. Jatkuvaan ympäristötyöhön sitoutumisen lisäksi Ekokompassi-sertifikaatti kertoo Ekokompassin kymmenen kriteerin noudattamisesta. Sertifikaatin hakuprosessin alussa olemme kirjanneet 20 ympäristötoimenpidettä, joista jo 7 on saavutettu3 ovat jatkuvia tekoja ja 10 muuta ovat edelleen käynnissä.
 

Vastuullinen ympäristötoimintamme näkyy esimerkiksi seuraavissa teoissa: 

 Olemme pidentäneet näyttelyidemme kestoa, joka vähentää rakentamisesta ja teoskuljetuksista syntyviä päästöjä huomattavasti joka vuosi.

 Jokaisen projektin alussa projektille määritellään ekologiset tavoitteet, joita seurataan ja joiden toteutumisesta raportoidaan aina projektin päätyttyä.

 Olemme luopuneet vuosittain laadittavasta painetusta, paperisesta kausiesitteestä. Lisäksi olemme siirtyneet lähes täysin sähköisten avajaiskutsujen lähettämiseen.

 Toimistopaperin käyttö on laskenut noin 50 % vuonna 2021.

Museon tilaisuuksissa tarjoillaan kasvisruokaa aina, kun se on mahdollista. Mahdollisuuksien mukaan ruoka on myös vegaanista.

 Toimistomme arjessa sekä kokoustilaisuuksissa käytetään vain kasvipohjaista, kotimaista maitovalmistetta.

 Kerromme ekologisesta toiminnastamme myös museotilassa. EMMAn oppaat saavat jokaisesta esillä olevasta näyttelystä kolme ekologisen museotoiminnan faktaa, joista he voivat kertoa kyseisen näyttelyn opastetuilla kierroksilla.

Yksi ympäristöohjelmamme kärkiä on toimia suunnannäyttäjänä ja haluamme viestiä museon vastuullisuusteoista yhä aktiivisemmin. Vastuullisuustyöhömme kuuluu ekologisen kestävyyden lisäksi saavutettavuuden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden edistäminen museon kaikilla osa-alueilla. Monitoroimme jatkuvasti toimintaamme ja viestimme säännöllisesti harppauksistamme kohti yhä vastuullisempaa museotoimintaa. 

→ Lue lisää EMMAn vastuullisuustoiminnasta.

Lue lisää