Espoo Museum of Modern Art

Miltä kuulostaisi lähteä pyjamat päällä seikkailulle museoiden unimaailmoihin? Pian se on mahdollista! Lasten museofestareilla 16.–17.3. on luvassa paljon pyjamabileistä ja mielikuvitusmaailmoista inspiroitunutta yhteistä tekemistä ja kokemista: pajoja, esityksiä, musiikkia ja elämyksiä, joissa taiteella, arkkitehtuurilla ja historialla on tärkeä osansa.

Pyjamabilevieraita viihdyttävät koko perheen disko AnnanHouse, Chevalier-keppihevossirkus ja otteita lastenteatteriesitys Unikuskeista. Näyttelytiloissa voi myös kohdata hauskuuttavan Unitutkija-kaksikon, joka selvittelee unien mysteereitä ja ehkäpä matkalla vastaan tulee myös kaikkien suosikki unissakävelijä, Herra Hakkarainen.

Lasten museofestareita vietetään Ahertajantien museoissa eli Näyttelykeskus WeeGeellä, EMMAssa ja KAMUssa, Museo Leikissä ja Museo Kruunussa. Festareita ovat järjestämässä myös Espoon kaupunginkirjasto, Espoon kuvataidekoulu sekä Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki. Yhteistyössä AFRY.

Voit tutustua festarien ohjelmaan tällä sivulla. Aikataulut löydät ohjelmatietojen yhteydestä.

Festarikartat

Näyttelykeskus WeeGee

Museo Leikki ja Museo Kruunu

Esitykset

Näyttelykeskus WeeGee

EMMA, 2. krs.

Teatteri ILMI Ö: Sinisen uninen kuiskausautomaatti
la−su klo 11−12.30, 13.30−15 ja 15.30−17
Sininen uniautomaatti kuiskailee unia! Uskallatko vetää jännittävän unen nuppia vai haluatko nousta korkeuksiin lentounen mukana? Hauskat unet naurattavat varmasti ja pehmeään uneen melkein nukahtaa! Valitse uni nupista vetämällä, paina korvasi automaattiin ja nauti unesta!

Kuskit Company: Otteita esityksestä Unikuskit
la klo 12, su klo 12 ja 14
Unikuskit on railakas ja anarkistinen lastenteatteriesitys 4-9-vuotiaille ja aikuisille. Esitys perustuu lasten näkemiin uniin, joita on kerätty haastatteluilla päiväkodeissa ja alakouluissa. On sellainen kone, joka tekee unia. Sen nimi on Unikone. Se on monityökone, joka voi tehdä mitä vaan. Me Unikuskit ollaan Unikoneen käyttäjiä.

Unikuskit © Mikael Ahlfors

AnnanHouse-disko
la−su klo 13 ja 15
Annantalon supersuosittu AnnanHouse, koko perheen disko, vierailee Lasten museofestareilla! Musiikista vastaa Annantalon oma dj Nicolas Sebastien, joka tarjoilee huippumusiikkia housesta discoon. Dj:n kaverina unikansaa tanssittaa uninen Kana. Tule nauttimaan tanssin ilosta ja hyvästä musiikista!

Diskossa on kovaäänistä musiikkia ja voimakkaita vilkkuvia valoja.

© Paula Virta / EMMA

Lavalla Herra Hakkarainen ja Unitutkijat
la klo 14
Herra Hakkarainen ja hassut Unitutkijat kohtaavat pyjamabileissä. Tule katsomaan mitä tapahtuu!

Tapaa Herra Hakkarainen
la−su klo 16
Tapaa Herra Hakkarainen ja ota yhteiskuva hänen kanssaan.

© Paula Virta / EMMA

Museo Leikki ja Museo Kruunu

Race Horse Company: Chevalier – Keppihevossirkus
la−su klo 13.30 ja klo 15.30
Lavalla nähdään otteita Chevalier − Keppihevossirkus -esityksestä, jossa keppihevosilla ratsastava tirehtööri esittää perinteisen hevossirkuksen temppuja kepparien kanssa. Tiedossa on akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja klovneriaa Kalle Lehdon omintakeisella tyylillä, huumorilla ja breaktanssijan liikekielellä.

© Antti Suniala

Pajapisteet ja muu ohjelma

Näyttelykeskus Weegee

EMMA, 2. krs.

Unibingo
la−su 11−17
Silmät ja korvat tarkkana! Bingopeli vie sinut kierrokselle museon uumeniin, jossa pääset suorittamaan tehtäviä kuvitellen ja kokeillen. Saatat kohdata unisia olentoja tai löytää itsesi mielikuvitusmaailmasta. Onnistutko saamaan bingorivin täyteen?

Unimetsä
la−su 11−17
Missä unet asuvat? Seikkailu outojen unieläinten ja olioiden kanssa unen taikametsässä alkaa. Unimetsä on täynnä hohtavia puita ja värikkäitä hedelmiä, tähtitaivasta ja sateenkaaria. Astu polulle ja piirrä oma unesi osaksi metsää! 
 

KAMU, 1. krs.

Kuutamoratsastus
la−su 11−17
Uskallatko nousta keppihevosen selkään ja lähteä ratsastusretkelle kartanon öiseen puutarhaan? Löydettyäsi kaikki puutarhaan pudonneet kultaiset hevosenkengät voit askarrella itsellesi ruusukkeen palkinnoksi rohkeudestasi.

Kuvis

Lukulamppu
la−su 11−17
Mikä on lempi-iltasatusi? Millaisia ihmisiä, eläimiä ja mielikuvitushahmoja elää satumaailmassa? Satujen ja unien hahmot seikkailevat Lukulamppu-työpajassa, jossa voit piirtämällä ja leikkaamalla tehdä kollaasitekniikalla kolmiulotteisia lyhtyjä. Hahmot heräävät eloon, kun lyhty hohtaa led-valon avulla illan hämärtyessä. Tule mukaan tekemään oma lukulamppusi ja antamaan lempisaduillesi uusi ulottuvuus!

Arkki

Metsän jäljillä -työpaja
la−su 11−17
Miten metsähetkiä ja arkkitehtuurihavinoita voi kokea? Arkin työpajassa pääset kuvitteelliselle metsäretkelle, jossa pyjamabileet koetaan kaikilla aisteilla alkavan kevään retkitunnelmissa. Työpajan pienissä pesämäisissä tiloissa voi hiljentyä kuulemaan päiväsatua tai rauhoittua luonnon äänistä ja ottaa vaikka minipäivänokoset. Tule katsomaan, mitä muuta hauskaa voi retkellä nähdä ja kokea.

WeeGeen kellarikerros

Höyhensaaret
la−su 11−17
Väsyttääkö festarihulina? Kaipaatko hiljaisuutta? Tervetuloa Höyhensaarille, jossa pääset nukuttamaan aikuistasi ja lukemaan vaikka iltasatuja. Ota kengät pois, astu tilaan ja etsi mukava paikka tyynyjen keskeltä. Peittele aikuinen ja aloita nukuttaminen. Tässä tilassa ollaan hiljaisesti ja sadut luetaan kuiskaten. Shhh, vieressä taidetaan jo nukkua…
Höyhensaaret on aistiystävällinen tila, jossa on tarjolla käyttöösi myös kuulosuojaimet.

WeeGeen aula

Unikuja
la−su 11−17
Unessa kaikki on mahdollista! Piirrä tai kirjoita kutkuttavin unesi liehuvaan univiiriin. Teokset kootaan yhteiseksi viirinauhaksi WeeGeen pihalle.

WeeGeen piha-alue

Kirjaston elämysauto Välkky
la−su 11−17
Espoon kaupunginkirjaston elämysauto Välkky on parkkeerannut festareiden ajaksi WeeGeen eteen. Välkyn valikoimassa on suloisia, unettavia ja jännittäviä lastenkirjoja iltasaduksi. Tervetuloa lainaamaan kirja tai pari vaikka kotiin lähtiessäsi!

Museo Leikki

Lelujen nukuttamo
la−su 11−17
Nukuttamossa saat tehdä lelulle iltatoimet iltapalasta unilauluun ja peitellä ystäväsi unille pehmoiseen petiin. Millaisia unia lelut mahtavatkaan nähdä ja saavatkohan ne iltahepulin? Ota mukaan oma unikaverisi tai nappaa matkaan lainalelu!

Lelujen unisuunnistus
la−su 11−17
Joka ilta kun lamppu sammuu, alkaa lelujen yö! Etsi omatoimisella tehtäväpolulla Museo Leikin näyttelystä yöunille valmistautuvat lelut.

Museo Kruunu

Saatko kiinni unen päästä?
la−su klo 11−13 ja 14−16
Tule tekemään ihanan pehmoinen unen pää. Unen pää on pieni suloinen tupsumainen otus, joka auttaa sinua nukahtamisessa. Unen pään voi laittaa roikkumaan sängyn lähelle.

Arkipäivä sarjakuvana
la−su 11−17
Miten päiväsi rytmittyy? Mitä sinä teet päivän aikana?
Piirrä sarjakuva herätyksestä nukkumaanmenoon.

Kellon osia kadoksissa!
la−su 11−17
Museo Kruunun kelloseppä on hukannut joitakin seinäkellon osia museon näyttelyyn. Auta meitä löytämään ne, jotta kelloseppä voi jatkaa kellon korjausta.

Festarialue

Unitutkijat
la−su 11−17
Nokoset, torkut, tirsat. Mitä unien aikana oikein tapahtuu? Hassu Unitutkija-kaksikko kiertää Lasten museofestivaaleilla selvittämässä unien mysteereitä. Yhdessä kävijöiden kanssa Unitutkijat keräävät arvokasta tietoa unien maailmoista ja tulkitsevat nähtyjä unia. Tutkijat tunnistat hauskoista tutkijapuvuista ja ihmeellisestä tutkimussalkusta, joka sisältää mitä moninaisempia unitutkimusvälineitä. Sukella tutkijoiden kanssa unien maailmaan ja auta huipputärkeässä tutkimuksessa!

Tietoa lipuista ja saapumisohjeet

Osallistuminen Lasten museofestareille sisältyy museolippujen hintaan! Tapahtuma järjestetään kahdessa eri museorakennuksessa, jossa on kussakin oma sisäänpääsymaksunsa. Tarkemmat tiedot pääsylipuista löydät tältä sivulta.

Tapiolan museot sijaitsevat kävelymatkan päässä Tapiolan metroasemalta, osoitteessa Ahertajantie 3 (Museo Leikki ja Kruunu) ja Ahertajantie 5 (Näyttelykeskus WeeGee: EMMA, KAMU ja Mauri Kunnas -näyttely). Suosittelemme saapumista julkisilla kulkuvälineillä. Verkkosivuiltamme löydät ohjevideot, joiden avulla on helppo suunnistaa metropysäkiltä perille museoihin. Huomioithan, että museoiden lähistöllä on hyvin rajallinen määrä parkkipaikkoja.