Espoo Museum of Modern Art

Hanki joulun herkullisimmat taidelahjat EMMA Shopista!

Jenni Sorsan Lollipop-teoksia © Paula Virta / EMMA
Jenni Sorsan Lollipop-teoksia © Paula Virta / EMMA

Museokauppa EMMA Shopin laajasta valikoimasta löydät lahjat kaikenikäisille muotoilun ja taiteen ystäville. Inspiroidu lahjavinkeistämme ja hanki itsellesi tai läheisillesi juuri se oikea lahja loppuvuoden juhlahetkiin!

Uniikkia keramiikka- ja lasitaidetta

 

Jenni Sorsan Marianne-maljakoita © Paula Virta / EMMA

Löytyykö lähipiiristäsi taiteen ja muotoilun ystävä, tai kaipaatko piristystä omaan kotiisi? Taide on lahja, joka kestää aikaa ja ilahduttaa läpi vuoden! Valikoimassamme on rajattu erä ainutlaatuisia keramiikka- ja lasiteoksia taiteilijoilta Jasmin Anoschkin, Petra Innanen, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Viivi Lehto, Maisa Majakka, Heini Riitahuhta ja Jenni Sorsa.

 Vinkki! Muista tutustua ostosreissullasi Jasmin Anoschkinin eläinveistosten ilahduttaviin ja sympaattisiin nimiin. Muuttaisiko sinun luoksesi tänä jouluna MinttuSitruuna Ice Cream Tester Miuku (2023) tai kenties HubbabubbaNorsu (2023)? 

 Hinta: 12–899€. Saatavilla ainoastaan myymälässä.

 

Näyttävät korut tilaisuuteen kuin tilaisuuteen

 

Butonin, Kati Peltolan ja Minna Arposen koruja © Paula Virta / EMMA

Viimeistele juhlakauden asu näyttävillä asusteilla! Koruvalikoimamme palvelee monia mieltymyksiä ja tarpeita, etsit sitten eleganttia kaulakorua tuomaan ripauksen taikaa arkipukeutumiseen tai rohkeita statement-korvakoruja kruunaamaan juhla-asun. 

Hinta: 35€–210€. Saatavilla ainoastaan myymälässä. 

 

Joulutunnelmaa koteihin

 

DIY Paper Bird, Flettede Fugle © Paula Virta / EMMA

Mikä saakaan joulumielelle paremmin kuin tunnelmalliseksi koristeltu koti. Museokaupastamme löydät koristeita ja sisustusesineitä väripilkuiksi niin arjen kuin juhlan hetkiin. Laskeudu jouluiseen tunnelmaan sytyttämällä kynttilät Donut-kynttilänjalkoihin ja askartelemalla kuvan DIY Paper Bird -koristeita! 

Monet tuotteemme, kuten designaiheiset keittiöpyyhkeet, servetit ja pannunaluset ovat oivia lahjoja lähetettäviksi vaikka pidemmänkin matkan päähän, tietenkin taideaiheisen postikortin siivittämänä.

 

Kiehtovat kirjat

 

© Paula Virta / EMMA

Jokainen kulttuurinystävä arvostaa inspiroivaa taidejulkaisua. EMMA Shopin hyllyt pursuavat mitä mielenkiintoisimpia kirjoja taiteesta, muotoilusta, arkkitehtuurista ja historiasta.  

Jäitkö museovierailullasi janoamaan lisätietoa Tapio Wirkkalan muotoajattelusta, Katarina Reuterin yksityiskohtaisista maalauksista tai Saastamoisen säätiön taidekokoelmasta? Tänä syksynä julkaisemiemme kirjojen kautta pääset uppoutumaan näyttelyihin entistäkin syvemmälle! Tutustu alla EMMA Shopin valikoiman tuoreimpiin julkaisuihin. 

 

Tapio Wirkkala – Form  

Runsaasti kuvitetussa englanninkielisessä kirjassa tarkastellaan Tapio Wirkkalan tuotantoa tuoreista näkökulmista. Artikkelit syventävät niin muodon merkitykseen Wirkkalan teoksissa kuin ympäristötaideteokseen, joka ei koskaan toteutunut Saivaara-tunturille. 

Kirjoittajat: Reiko Imamura, Hanna Johansson, Emma Lilja, Juhani Pallasmaa, Henna Paunu
Kieli: englanti
Graafinen suunnittelu: Pomeliina Ristimella
Valokuvat: Ari Karttunen / EMMA, Pirjo Honkasalo, TWRB Foundation, Sami Wirkkala,
Ella Tommila / EMMA

 

Katarina Reuterin taiteilijajulkaisu

EMMAn tuottamassa julkaisussa syvennytään Katarina Reuterin taiteeseen. Reuterin hienovaraisin siveltimenvedoin rakentuvat maalaukset ilmentävät nykytaiteessa tänä päivänä vähälle huomiolle jäänyttä pysähtymistä – viipyilevää aiheentarkastelua ja yksityiskohtiin syventymistä.  

Kirjoittajat: näyttelyn kuraattori Pernilla Wiik, kirjailija Tua Forsström, taidehistorian emeritusprofessori Altti Kuusamo 
Kielet: suomi, ruotsi ja englanti
Graafinen suunnittelu: Milla Rissanen
Valokuvat: Ari Karttunen, Katarina Reuter, Aukusti Heino 

 

30 teosta Saastamoisen säätiön taidekokoelmasta 

Kirja esittelee poimintoja Saastamoisen säätiön taidehankinnoista viime vuosilta. Mukana on sekä vahvan tekemisen kynnyksellä tai sen keskellä olevia taiteilijoita että jo edesmenneitä, merkittävän uran tehneitä nimiä. 

Kirjoittajat: Ali Akbar Mehta, Camille Auer, Nimco Kulmiye Hussein, Saara Karhunen, Anders Kreuger, Emma Lilja, Aleksandra Oilinki, Vidha Saumya, Seiskan pojat, Sanna Tirkkonen
Kielet: suomi ja englanti
Graafinen suunnittelu: Tom Backström
Valokuvat: Ari Karttunen & Paula Virta / EMMA

 

Psst. Voit nyt myös hankkia kuusiosaisen Lasin ja keramiikan mestarit -kirjasarjan alennettuun hintaan! Sarja esittelee 32 taiteilijaa ja yli 2000 teosta Collection Kakkonen -kokoelmasta.

Koko sarja (Aamunkoi, Luonto, Geometria, Kosketus, Fantasia ja Yhteys) joulun etuhintaan 330€ tai kirjat yksittäin 65€ kappale (norm. 72€ kirja ja 360€ sarja). Etuhinnat voimassa 1.12.-30.12.2023. 

 

© Paula Virta / EMMA

EMMA Shopin valikoimasta löydät esimerkiksi taide-esineitä, pelejä, sisustustavaroita, taide- ja askartelutarvikkeita  ja kirjallisuutta. Tervetuloa ostoksille! Verkkokaupastamme voit tilata yllätyksen suoraan lahjansaajan kotiovelle, ja liittää oston yhteydessä mukaan myös oman tervehdyksesi.

www.emmashop.fi

Lue lisää