Espoo Museum of Modern Art

EMMA saa uuden kehitysjohtajan

Saara Suojoki © Paula Virta / EMMA
Saara Suojoki © Paula Virta / EMMA

EMMAn uudeksi kehitysjohtajaksi on valittu FM Saara Suojoki. Haku toteutettiin EMMA-taidemuseosäätiö sr:n sisäisenä suorahakuna ja Suojoki siirtyy uuteen asemaan EMMAn markkinointi- ja viestintäpäällikön tehtävästä. Kehitysjohtajan paikka on uusi.

Vuonna 2006 toimintansa aloittanut EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen suurimpiin taidemuseoihin. Museon toimintaa on laajennettu strategisesti viime vuosien ajan mm. vahvistamalla museon designprofiilia, julkisen taiteen osallistavilla hankkeilla sekä mittavilla kokoelma- ja näyttelyhankkeilla. Vuonna 2022 EMMAn kävijämäärä nousi ennätykselliseen yli 170 000 kävijään. Marraskuussa Collection Kakkonen -näyttelyn esillepanoa varten rakennetun, uuden näyttelytilan avauduttua Näyttelykeskus WeeGeellä, EMMAn näyttelypinta-ala kasvoi huimaan 6000 m2:n laajuuteen.

Saara Suojoki aloittaa EMMAn kehitysjohtajana 1. huhtikuuta 2023. Pilvi Kalhama jatkaa EMMAn museojohtajana. EMMA-taidemuseosäätiö sr. perusti uuden kehitysjohtajan toimen tukemaan museonjohtoa EMMAn tulevaisuuden tavoitteissa. ”Olemme kehittäneet pitkään museon sisältöjä ja laajentuneet fyysisestikin. Uuden tehtävän ansiosta varmistamme, että voimme jatkaa kehitystyötä myös palveluliiketoiminnan puolella. Saaran osaaminen ja vahvat näytöt tuntien, tulemme kasvattamaan EMMAn tunnettuutta ja kehittämään oman tulonhankinnan muotoja yhä määrätietoisemmin,” toteaa museonjohtaja Pilvi Kalhama.

Kehitysjohtajana Saara Suojoki tulee vastaamaan EMMAn myynnin, palveluiden ja vaikuttavuuden kehittämisestä, tulonmuodostuksen kasvattamisesta sekä läheisten sidosryhmien toimintojen synergioiden vahvistamisesta. Suojoella on 20 vuoden kokemus markkinointiviestinnästä, brändien kehittämisestä sekä yritysyhteistyöstä. Hän on työskennellyt päällikkö- ja esihenkilötehtävissä mm. Ateneumissa, HAM Helsingin taidemuseossa ja Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla. Suojoki siirtyy kehitysjohtajan tehtävään EMMAn markkinointi- ja viestintäpäällikön tehtävästä, jossa hän on toiminut lähes 5 vuoden ajan. Suojoen laajat verkostot, monipuolinen työkokemus, tuntemus EMMAsta sekä tähänastinen työ EMMAssa markkinointiviestinnän ja yritysyhteistyön kehittämisen parissa antavat hänelle hyvän pohjan tuleviin laajempiin kehitystehtäviin.

“EMMA on profiililtaan ainutlaatuinen, poikkeuksellisen laaja-alaista toimintaa ylläpitävä taidemuseo ja täällä on innostunut työporukka toteuttamassa EMMAn ohjelmistoa. Meillä on myös upeat sidosryhmät, joiden kanssa kehitämme jatkuvasti yhteistyötä. Museokokemuksen ja museoiden palvelutarjonnan kehittäminen on ollut aina lähellä sydäntäni, joten kehitysjohtajan tehtävä on minulle kyllä ihan unelmatyö,” toteaa Suojoki.

Lue lisää