Espoo Museum of Modern Art

Lasten museofestarit muuttavat Tapiolan museot viikonlopun mittaisiksi pyjamabileiksi 16.–17. maaliskuuta!

© Milla Rissanen / EMMA
© Milla Rissanen / EMMA

Pienten museovieraiden suosikkiviikonloppu tulee taas, kun Lasten museofestarit ottavat haltuun EMMA – Espoon modernin taiteen museon, KAMU Espoon kaupunginmuseon, Näyttelykeskus WeeGeen sekä pihan toisella puolella sijaitsevat Museo Leikin ja Suomen kello- ja korumuseo Kruunun! Tänä keväänä festareilla vietetään pyjamabileitä. Museot täyttyvät luovasta yhdessä tekemisestä ja railakkaasta ohjelmasta koko viikonlopun ajaksi.

Miltä kuulostaisi lähteä pyjamat päällä seikkailulle museoiden unimaailmoihin? Pian se on mahdollista! Lasten museofestareilla 16.–17.3. on luvassa paljon pyjamabileistä ja mielikuvitusmaailmoista inspiroitunutta yhteistä tekemistä ja kokemista: pajoja, esityksiä, musiikkia ja elämyksiä, joissa taiteella, arkkitehtuurilla ja historialla on tärkeä osansa. Pyjamabilevieraita viihdyttävät koko perheen disko AnnanHouse, Chevalier-keppihevossirkus ja otteita lastenteatteriesitys Unikuskeista. Näyttelytiloissa voi myös kohdata hauskuuttavan Unitutkija-kaksikon, joka selvittelee unien mysteereitä ja ehkäpä matkalla vastaan tulee myös kaikkien suosikki unissakävelijä, Herra Hakkarainen.

Hauskasta tekemisestä ja esityksistä pääsee nauttimaan kahdessa eri museorakennuksessa, sekä lauantaina että sunnuntaina klo 11–17. Pyjamabileiden ohjelmassa on muun muassa seikkailua unien taikametsässä kummallisten olioiden kanssa, kuutamoratsastusta yöllisessä puutarhassa sekä hupaisia unia kuiskaileva uniautomaatti! Taidepajoissa pääsee puuhastelemaan uniaiheiden parissa, kuten rakentamaan luovia lukulyhtyjä iltasaduille ja askartelemaan pehmoisia unenpää-otuksia. Mukaan festareille voi myös ottaa oman unilelun, jonka voi laittaa yöpuulle iltapalan ja unilaulun tuudittamana.

Mikäli pyjamabileiden meno ja meininki hengästyttää, festareilla on myös mahdollisuus laskeutua aistiystävälliseen tilaan Höyhensaarille, jossa lapsi voi nukuttaa oman aikuisensa untenmaille. Höyhensaarten hiljaisessa tilassa on tarjolla kuulosuojaimet.

Merkkaa viikonloppu kalenteriisi, pue koko perheelle pyjamat päälle ja tule mukaan Lasten museofestareiden pyjamabileisiin! Tarkka ohjelma aikatauluineen päivitetään helmi-maaliskuun vaihteessa osoitteeseen www.lastenmuseofestarit.fi.

Lue lisää