Espoo Museum of Modern Art

Barnens museifestival förvandlar museerna i Hagalund till ett hela veckoslutet långt pyjamasparty 16–17 mars!

© Milla Rissanen / EMMA
© Milla Rissanen / EMMA

De små museigästernas favoritveckoslut är här igen då Barnens museifestival tar över EMMA – Esbo moderna konstmuseum, Utställningscentret WeeGee samt lekmuseet Leikki och Finlands ur- och smyckesmuseum Kruunu på andra sidan gården! I vår firar vi pyjamasparty på festivalen. Museerna fylls av kreativa saker att göra tillsammans och av uppsluppet program, hela veckoslutet långt.

Hur låter det att klä sig i pyjamas och bege sig på äventyr i museernas drömvärldar? Snart är det möjligt! På Barnens museifestival 16–17.3 utlovas det mycket att göra och uppleva tillsammans, alltihop inspirerat av pyjamaspartyn och fantasivärldar: verkstäder, föreställningar, musik och upplevelser där konsten, arkitekturen och historien spelar en viktig roll. Gästerna på pyjamaspartyt underhålls av AnnanHouse, ett disco för hela familjen, käpphästcirkusen Chevalier och utdrag ur barnteaterföreställningen Unikuskit. I utställningslokalerna kan man också möta den skojiga Unitutkija-duon som utreder drömmarnas mysterier, och på vägen kan man kanske också råka på allas favoritsömngångare Herr Getlund.

Gästerna får njuta av skojiga sysslor och föreställningar i två olika museibyggnader, på både lördag och söndag kl. 11–17. På pyjamaspartyts program står bland annat äventyr med märkliga varelser i drömmarnas sagoskog, månskensritt i en nattlig trädgård och en drömautomat som viskar lustiga drömmar! I konstverkstäderna kan man pyssla med olika drömmotiv, som att bygga kreativa läslyktor för kvällssagan och pyssla ihop mjukisvarelser att somna med. Man kan också ta med sig sin egen sömnleksak till festivalen och vagga den till sömns med en sång efter kvällsmaten.

Om man blir andfådd av stimmet och stämningen på pyjamaspartyt man också på festivalen ta en paus för sinnena i en lugn miljö på Fjäderöarna, där barnen kan ta en tupplur tillsammans med sina egna vuxna. I Fjäderöarnas tysta rum finns hörselskydd att låna.

Boka in veckoslutet i din kalender, klä hela familjen i pyjamas och kom med på pyjamaspartyt på Barnens museifestival! Det exakta programmet och tidtabellen uppdateras i februari på adressen www.lastenmuseofestarit.fi.

Läs mera