Espoo Museum of Modern Art

© Ella Tommila / EMMA
© Ella Tommila / EMMA

17.04.2019 - 04.06.2019

Antti Kytömäki: Putous

Antti Kytömäen tilateos on osa EMMAn uusien kokoelmateosten sarjaa, joka ensiesitetään SEB:n aulatilassa Eteläesplanadi 18:ssa. Vapaa pääsy!

Antti Kytömäen Putous on kineettinen installaatio, jossa satiininauhat piirtävät valkoiselle taustalle jatkuvasti muuttuvaa, mutta itseään toistavaa kuviota. Nauhat heräävät eloon ja saavat uusia merkityksiä liikkeessä.

Antti Kytömäki (s. 1979) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa mekaanisten teosten parissa. Hän tutkii teoksissaan ääntä, toistoa, liikettä ja loputtomia uusien variaatioiden mahdollisuuksia. Kytömäen suunnitteluprosessissa improvisaatiolla ja materiaalikokeiluilla on erityisen keskeinen rooli, koska ne ohjaavat teoksien lopullista muotoa.

Kytömäen teokset ovat visuaalisesti selkeitä ja minimalistisia jättäen katsojalle monia tulkinnan mahdollisuuksia. Putous tuo mieleen luonnossa havaittavan liikeradan, kuten pyörremyrskyn tai meren aaltoliikkeen. Syklinen, toistuva liike antaa teokselle hypnoottisen luonteen.

Kytömäki valmistui vuonna 2018 kuvataiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta, jossa hän viimeistelee tällä hetkellä maisterinopintojaan kuvanveiston osastolla. Hän on myös opiskellut äänitaidetta Nordic Sound Art -koulutusohjelmassa vuosina 2014-2015.

SEB:n (Skandinaviska Enskilda Banken) ja EMMAn yhteistyön tuloksena EMMAn uusien kokoelmateosten sarja esitetään SEB:n toimiston aulatilassa. SEB:n toimintaa ohjaa ajatus, jonka mukaan luovuus, innovatiivisuus ja rohkeus nähdä maailma toisin silmin ovat avaintekijöitä paremman maailman rakentamisessa. EMMA puolestaan on vahvojen, taiteen voimasta syntyvien kokemusten taidemuseo, joka tuo taiteen sinne, missä ihmiset liikkuvat ja toimivat.

Avoinna arkisin klo 9–16 ovikelloa/summeria soittamalla
SEB, Eteläesplanadi 18, 00130 Helsinki
Vapaa pääsy

Taiteilijahaastattelu: Antti Kytömäki from EMMA Espoo Museum of Modern Art on Vimeo.

Liittyvää sisältöä