Espoo Museum of Modern Art

Mia Hamari: Helka, 2015 (yksityiskohta), © Mia Hamari
Mia Hamari: Helka, 2015 (yksityiskohta), © Mia Hamari

27.03.2015 - 10.05.2015

Mia Hamari: Veistoksia

Simossa asuvan ja työskentelevän Mia Hamarin näyttely kuuluu näyttelysarjan N= 000˚ -näyttelyihin, jotka toteutetaan EMMAn Areenassa yhdessä pohjoisen taiteilijoita tukevan Kari Huhtamon Taidesäätiön kanssa. Muita sarjan taiteilijoita ovat jo Areenassa näyttelynsä pitänyt Jaakko Mattila ja Alma Heikkilä, jonka näyttely avataan syksyllä 2015.

Metamorfoosi ihmisen ja eläimen välillä on kiehtonut taiteilija Mia Hamaria (s. 1976) jo pitkään. Näyttelyn punaisena lankana ovat eri olentojen ja materiaalien välisen metamorfoosin ohella taiteilijan omat juuret sekä hänen muistinsa takamailta kumpuavat kuvaelmat ja kuullut tarinat. Hamari luo omanlaisensa muodonvaihdoksen hieman melankolisille hahmoilleen yhdistämällä puuhun luonnonmateriaaleja, jotka kerran ovat olleet osa elävää ihmistä tai eläintä. Näin hahmot saavat uuden, oman ja erityislaatuisen historiansa. Osalla hahmoista on kehossaan koti mukana, päreistä tehty puku kuin katto tai tulisija lämmön tuojana.

Mia Hamari valmistui Kuvataideakatemian kuvanveiston osastolta 2004, ja on siitä lähtien pitänyt yksityisnäyttelyitä vuosittain Suomessa ja ollut mukana kotimaisissa ja kansainvälisissä ryhmänäyttelyissä. ARCOmadrid 2014 -nykytaiteen messuilla Hamarin veistokset edustivat suomalaista nykypuukuvanveistoa menestyksekkäästi.

Näyttely järjestetään yhteistyössä Kari Huhtamon Taidesäätiön kanssa.

Liittyvää sisältöä