Espoo Museum of Modern Art

Monika Sosnowska, Handrail, 2016. Taiteilijan ja Hauser & Wirth luvalla. Kuva © Mario de Lopez / Monika Sosnowska
Monika Sosnowska, Handrail, 2016. Taiteilijan ja Hauser & Wirth luvalla. Kuva © Mario de Lopez / Monika Sosnowska

06.03.2024 - 15.12.2024

Monika Sosnowska

Puolalainen kuvanveistäjä Monika Sosnowska tunnetaan arkkitehtonisista interventioistaan, joilla hän luo tiloille uusia merkityksiä. EMMAssa avautuva näyttely koostuu taiteilijan kuudesta suurikokoisesta teoksesta, jotka asettuvat vuoropuheluun näyttelytilan kanssa. Sosnowska hyödyntää teoksissaan tunnistettavia rakennusmateriaaleja, kuten teräspalkkeja, betonia ja raudoitustankoja. Hän luo tutuista rakennusmateriaaleista jotain uutta ja yllättävää muokkaamalla sekä vääristämällä niiden totuttuja toiminnallisuuksia. Sosnowskan veistoksellisen tuotannon muotokielessä on nähtävillä vaikutteita modernismin eri suuntauksista, kuten konstruktivismista, minimalismista ja käsitetaiteesta.

Näyttelyn keskiössä ovat EMMAn näyttelytilaan mukautettu teos Handrail (2016/2024) ja kymmenenmetrinen teos Pipe (2020). Tilassa nähdään myös kaksi näyttelyä varten varta vasten luotua veistosta. Teoskokonaisuus kehottaa katsojaa tarkastelemaan WeeGee-talon arkkitehtuuria ja sen historiaa tuoreesta näkökulmasta.

Monika Sosnowska (s. 1972) on kansainvälisesti uraa tehnyt taiteilija, jonka tunnetuimpia teoksia on nähty muun muassa 50. ja 52. Venetsian biennaalissa sekä MoMassa, New Yorkissa vuonna 2006.

Näyttely EMMAssa on esillä samanaikaisesti Kokeileva konkretismi -näyttelyn kanssa, joka tarkastelee uusin silmin konkretismin pitkää traditiota ja nykymuotoja. Näyttelyt luovat kiinnostavia dialogeja toistensa välille. Sosnowskan näyttely nähdään EMMAn Areenassa, joka on näyttelytila uudelle ja kokeilevalle taiteelle.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Hauser & Wirth -gallerian ja Foksal Gallery Foundationin kanssa.

  • 06.03.2024 - 15.12.2024
  • Areena, 2. kerros
  • 20€ / Yli 29-vuotiaat

    10€ / Alennusryhmät

    0€ / Alle 18-vuotiaat

    0€ / Museokortilla

Liittyvää sisältöä