Espoo Museum of Modern Art

Tony Oursler: Lens Flare Eye, 2005, EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma. © Ari Karttunen / EMMA
Tony Oursler: Lens Flare Eye, 2005, EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma. © Ari Karttunen / EMMA

06.06.2017 - 10.09.2017

Nokian lahjoituskokoelma

Nokia on lahjoittanut Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi merkittävän nykytaiteen kokoelman EMMAlle. Teokset tulevat osaksi EMMAn kokoelmaa ja valikoima niistä esitellään lahjoituskokoelman näyttelyssä.

Lahjoituskokoelman teosten teemat liittyvät ihmiseen, tieteeseen, luontoon ja teknologiaan. Monessa teoksessa keskeistä on ihmisen suhde ympäristöön sekä katsomisen ilmiöt. Teokset on toteutettu eri tekniikoilla: mukana on maalauksia, grafiikkaa, valokuvia, videoteoksia ja installaatioita.

Näyttelyn taiteilijat:
Hans-Christian Berg / Susanne Gottberg / Lei Hong / Richard Human / Anselm Kiefer / Esko Männikkö / Jussi Niva / Tony Oursler / Roxy Paine / Osmo Rauhala / Matthew Ritchie / Fred Tomaselli / John Tremblay / Bill Viola / Qiu Zhijie

Nokia Oyj on suomalainen maailmanlaajuisesti toimiva tietoliikennealan yhtiö, joka on vuosien varrella kerännyt mittavan taidekokoelman. Kokoelman nykytaiteen teokset ovat olleet sijoitettuna yhtiön silloiseen pääkonttoriin Espoon Keilaniemessä. Lahjoitus käsittää 27 teosta kahdeksaltatoista kansainvälisesti tunnetulta suomalaiselta ja ulkomaiselta taiteilijalta. He ovat luoneet uraa samaan aikaan kun Nokia kasvoi, 1990-luvun puolivälistä alkaen.