Espoo Museum of Modern Art

Pierre Huyghe, Abyssal Plain (Syvyyden aava), 2015. Kuva: Zak Kelley, taiteilijan luvalla / Hauser & Wirth, London © Pierre Huyghe
Pierre Huyghe, Abyssal Plain (Syvyyden aava), 2015. Kuva: Zak Kelley, taiteilijan luvalla / Hauser & Wirth, London © Pierre Huyghe

07.06.2023 - 22.10.2023

Pierre Huyghe: Abyssal Plain

Pierre Huyghen Saastamoisen säätiön kokoelmaan hankittu akvaarioteos, Abyssal Plain (Syvyyden aava) toimii lähtökohtana taiteilijan näyttelylle EMMAssa. Syvyyden aava ilmentää ja tuottaa olosuhteita, joissa erilaiset olennot voivat elää sopusoinnussa ilman hierarkioita ja tarkkaan määriteltyä lopputulemaa. Teoksen ympärille kuratoidaan laajempi näyttely Huyghen tuotannosta, joka hyödyntää myös EMMAa ympäröivää metsämäistä puistoa.

Pierre Huyghen (s. 1962) näyttelyt ovat eläviä kokonaisuuksia. Huyghe haastaa perinteistä taidekäsitystä yhdistelemällä useita eri ilmaisukeinoja biologisiin, teknologisiin ja älykkäisiin elämänmuotoihin, jotka ovat oppivia, muovautuvia ja kehittyviä. Pierre Huyghelle näyttely on vuorovaikutteinen rituaali. Se antaa katsojalle mahdollisuuden kohdata tietoinen ympäristö, joka aistii ja havaitsee itse ja luo uusia mahdollisuuksia tapahtumien tai elementtien välisille riippuvaisuuksille.

Kuraattorit: Arja Miller (EMMA) ja Simon Friese (Creator Projects/Tanska).

  • 07.06.2023 - 22.10.2023
  • 2. kerros
  • 20€ / Yli 29-vuotiaat

    10€ / 18–28-vuotiaat ja alennusryhmät

    0€ / Alle 18- ja yli 70-vuotiaat

    0€ / Museokortilla

InCollection-sarja

InCollection on vuosittaisten tilausteosten ja näyttelyiden sarja, jota Saastamoisen säätiö ja EMMA Espoon modernin taiteen museo tuottavat yhdessä.

InCollection-sarja kasvattaa Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa uraauurtavilta taiteilijoilta tilatuilla teoksilla. Kukin taiteilija luo paikkaan sidotun teoksen, joka ottaa huomioon museon arkkitehtuurin ja ympäristön.

Tilatun teoksen julkistamisen yhteydessä järjestetään näyttely, jossa esitellään laajemmin taiteilijan tuoretta tuotantoa.

Lue lisää InCollectionista: 

www.incollection.fi

Liittyvää sisältöä