Espoo Museum of Modern Art

Pierre Huyghe, Abyssal Plain (Syvyyden aava), 2015. Kuva: Zak Kelley, taiteilijan luvalla / Hauser & Wirth, London © Pierre Huyghe
Pierre Huyghe, Abyssal Plain (Syvyyden aava), 2015. Kuva: Zak Kelley, taiteilijan luvalla / Hauser & Wirth, London © Pierre Huyghe

07.06.2023 - 22.10.2023

Pierre Huyghe: Chimeras

Taiteilija Pierre Huyghe (s. 1962) on yli kolmen vuosikymmenen ajan uudistanut sitä, mitä taidenäyttely ja taiteellinen ilmaisu voivat olla. Hänen uusi näyttelynsä Chimeras koostuu viimeisen kymmenen vuoden aikana syntyneistä viidestä teoksesta, jotka ilmentävät itsekseen järjestyvää ja muuntuvaa toiseutta, joka voi olla ei-inhimillistä tai inhimillisyydelle vierasta. Teoksissa yhdistyy monenlaisia biologisia ja teknologisia älykkään elämän muotoja, jotka oppivat ja kehittyvät ennalta tuntemattomilla tavoilla. Näyttelyn nimi Chimeras (suom. kimeerit) viittaa eliöihin, joilla on yksi tai useampi solukanta. Kimeerit tarkoittaa Huyghellä myös maailmaa, joka ei ole kaksijakoinen, vaan jossa kaksi erilaista ilmentymää voivat olla olemassa yhtaikaa.

Näyttelyn kuratoinnin lähtökohtana on ollut Saastamoisen säätiön kokoelmahankinta Abyssal Plain (Syvyyden aava). Pierre Huyghe on kuudes taiteilija EMMAn ja Saastamoisen säätiön InCollection-näyttelysarjassa, jossa visionääriseltä nykytaiteilijalta tilataan vuosittain uusi teos säätiön taidekokoelmaan. Chimeras-näyttelyn ovat kuratoineet EMMAn entinen intendentti Arja Miller sekä tanskalaisen Creator Projectsin johtaja Simon Friese yhteistyössä Pierre Huyghe -studion kuraattorin Anne Stennen kanssa.

Tutustu tarkemmin näyttelyn teoksiin mobiilioppaassa.

Näyttelyn tuotantoa on tukenut Hauser & Wirth.

InCollection-sarja

InCollection on vuosittaisten tilausteosten ja näyttelyiden sarja, jota Saastamoisen säätiö ja EMMA Espoon modernin taiteen museo tuottavat yhdessä.

InCollection-sarja kasvattaa Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa uraauurtavilta taiteilijoilta tilatuilla teoksilla. Kukin taiteilija luo paikkaan sidotun teoksen, joka ottaa huomioon museon arkkitehtuurin ja ympäristön.

Tilatun teoksen julkistamisen yhteydessä järjestetään näyttely, jossa esitellään laajemmin taiteilijan tuoretta tuotantoa.

Lue lisää InCollectionista: 

www.incollection.fi

Liittyvää sisältöä