Espoo Museum of Modern Art

© Rauno Träskelin
© Rauno Träskelin

17.11.2017 - 22.04.2018

STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective

Muotoilija Harri Koskisen ideoima STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective esittelee Tapio Wirkkalan elämää ja työtä kollegan ja nykymuotoilijan silmin. Näyttely sisältää runsaasti Wirkkalalle tärkeää henkilökohtaista esineistöä, teollista tuotantoa, uniikkeja taide-esineitä sekä prototyyppejä, luonnoksia ja arkistomateriaalia.

STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective on Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan elämäntyölle omistetun EMMAn laajennuksen ensimmäinen vaihtuva näyttely. Se perustuu muotoilija Harri Koskisen ideoimaan näyttelykonseptiin, joka esittelee Tapio Wirkkalan elämää ja työtä kollegan ja nykymuotoilijan silmin. Näyttelykokonaisuus on suurelta osalta peräisin EMMAan tallennetusta Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmasta. Mukana on myös lainoja muilta museoilta, valmistajilta ja yksityishenkilöiltä. Näyttelyn ovat kuratoineet Harri Koskinen ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö yhdessä. Näyttelyrakenteet ja visuaalinen ilme ovat Harri Koskisen suunnittelemia.

Näyttely jakaantuu kahteen osioon, LIFE esittelee Wirkkalan työtä ja elämää, työprosesseja, matkoja ja luovan työn taustoja. Osio sisältää runsaasti Wirkkalalle tärkeää henkilökohtaista esineistöä. STILL osio nostaa esiin Wirkkalan kuvanveistäjänä, jonka käsissä taipuivat eri materiaalit lasista vaneriin. Mukana on teollista tuotantoa, uniikkeja taide-esineitä sekä prototyyppejä, luonnoksia ja arkistomateriaalia. Kaiken kaikkiaan näyttely käsittää nelisensataa esinettä.

STILL / LIFE on vuosina 2015–2016 vietetyn Tapio Wirkkala Rut Bryk -juhlavuoden päänäyttely. Se on ennen EMMAa nähty taidemuseo Korundissa Rovaniemellä, saamelaismuseo ja luontokeskus Siidassa Inarissa sekä Seinäjoen taidehallissa.

  •  

  •  

  •  

  •  

  •