Espoo Museum of Modern Art

Pilvi Takalan teos Close Watch esille EMMAan ensi vuonna

Pilvi Takala, 2022. © Ari Karttunen / EMMA.
Pilvi Takala, 2022. © Ari Karttunen / EMMA.

Venetsian 59. biennaalissa keväällä 2022 ensiesityksensä saava Pilvi Takalan uusi teos Close Watch nähdään EMMAssa alkuvuonna 2023 osana EMMAn ja Saastamoisen säätiön yhteistä näyttelysarjaa. Takala on viides taiteilija komissionäyttelyiden sarjassa, jossa visionääriseltä nykytaiteilijalta tilataan vuosittain uusi teos säätiön taidekokoelmaan.

Saastamoisen säätiö on Frame Contemporary Art Finlandin pääyhteistyökumppani Venetsian 59. taidebiennaalin Suomen näyttelyssä vuonna 2022. Yhteistyön myötä biennaalissa ensiesityksensä saava Pilvi Takalan videoteos Close Watch nähdään alkuvuonna 2023 EMMAssa.

”Olemme todella iloisia yhteistyökumppanuudesta Saastamoisen säätiön kanssa. Säätiön merkittävä tuki on mahdollistanut sekä Pilvi Takalan teoksen mittavan tuotantoprosessin että sen saattamisen suomalaisyleisön nähtäville niin pian biennaalinäyttelyn jälkeen”, Framen johtaja ja Suomen paviljongin näyttelyn komissaari Raija Koli sanoo.

”Kansainvälisyys on Saastamoisen säätiön toiminnan keskiössä, ja siksi on ilo toteuttaa sitä Framen pääyhteistyökumppanina Venetsiassa. Pilvi Takalan uuden teoksen tukeminen on meille tärkeää, koska hän on yksi Suomen kiinnostavimmista liikkuvan kuvan taiteilijoista. Uudessa teoksessaan hän tutkii aikamme keskeisiä kysymyksiä kuten julkista tilaa ja turvallisuuden käsitettä. Hänen työskentelylleen tunnusomainen erilaisiin yhteisöihin liittyminen antaakin mahdollisuuden havaita ja nostaa keskusteluun yhteiskunnassa ja yhteisöissä usein piiloon jääviä sääntöjä ja käyttäytymistä”, sanoo Saastamoisen säätiön taidevaliokunnan puheenjohtaja Päivi Karttunen.

EMMA – Espoon modernin taiteen museo on Framen yhteistyökumppani biennaalissa. EMMA on koti Saastamoisen säätiön taidekokoelmalle, johon hankittu Pilvi Takalan teos avaa taidemuseon näyttelyvuoden 2023.

”On hienoa olla mukana Venetsian biennaalissa kasvattamassa tunnettuutta Saastamoisen säätiön ja EMMAn kunnanhimoiselle komissionäyttelyiden sarjalle. Olemme ylpeitä saadessamme esitellä Pilvi Takalan uuden teoksen EMMAssa osana tätä konseptia”, toteaa museonjohtaja Pilvi Kalhama.

Framen tiedote julkaistu 8.3.2022.

Lue lisää