• Seela Petra © Ella Tommila / EMMA

  • Seela Petra: Sinä päivänä, 2019. Tapiolan pyöräparkki © Ella Tommila / EMMA

  • Seela Petra: Sinä päivänä, 2019. Tapiolan pyöräparkki © Ella Tommila / EMMA

  • Seela Petra: Sinä päivänä -teoksen luonnostelua © Ella Tommila / EMMA

Seela Petra: Sinä päivänä

Taidegraafikko ja kuvataiteilija Seela Petran teos Sinä päivänä avautui 24.10.2019 Tapiolaan, Merituulentorin uuteen pyöräparkkiin, kauppakeskus AINOAn kupeeseen. Sinä päivänä on alku tarinoille. Teoksessa seikkailevat muun muassa citykani, kiitäjä ja parvekeviljelijä ja avajaisten yhteydessä kaupunkilaiset saivat nimetä nämä kolme hahmoa. Tällä sivulla voit tutustua Tapioon, Ainoon ja Heikkiin. Lue myös Seela Petran ajatuksia julkisesta taiteesta ja teoksen tekemisestä.

Tutustu hahmoihin Arilyn-sovelluksen avulla

Sinä päivänä -teoksen kolme hahmoa heräävät henkiin Tapiolan pyöräparkissa Arilyn-sovelluksen avulla. Tule ja koe lisätyn todellisuuden elämys. Citykanin, kiitäjän ja parvekeviljelijän ääninä kuullaan Vuokko Hovatta, Stuba Nikula ja Ursus Factoryn Allu ja Jussi. Hahmot kertovat sinulle ajatuksiaan Tapiolasta. Sovellus otetaan käyttöön Espoo-päivänä lauantaina 29.8.2020. Pyöräparkki sijaitsee Merituulentorin alla, AINOAn yhteydessä.

Arilyn-sovellusta on helppo käyttää. Toimi näin:

1. Lataa maksuton Arilyn-sovellus

2. Avaa Arilyn ja katso sovelluksella citykanin, kiitäjän tai parvekeviljelijän kuvaa, jonka löydät pyöräparkin seinältä.

3. Nauti elämyksestä

Tervetuloa tarinan alun äärelle!

Aino

Aino on nuori kiitäjä, jolla on taatusti vauhti päällä. Ainon voi nähdä vilaukselta kiitämässä kouluun tai singahtamassa kohti kulttuurikeskusta harrastuksiensa pariin. Aino viilettää niin kovaa vauhtia, että suojalasit ovat välttämätön varuste.

Tapio

Tapio on ujonpuoleinen citykani ja siksi hän saattaa livahtaa karkuun, jos yrität tehdä lähempää tuttavuutta. Hän viihtyy Otsolahden rannalla, usein haaveisiinsa vaipuneena. Tapio ei osaa uida, mutta merimaisema on silti hänelle mieluinen.

Heikki

Heikki on pohdiskelevaa sorttia. Verkkainen parvekeviljelijä viihtyy luonnonläheisessä Tapiolassa ja nauttii 50-luvun puutarhakaupungin arkkitehtuurista. Partansa lisäksi Heikki kasvattaa Tapiolan upeinta yrttitarhaa parvekkeellaan.