• Seela Petra © Ella Tommila / EMMA

  • Seela Petra: Sinä päivänä, 2019. Tapiolan pyöräparkki © Ella Tommila / EMMA

  • Seela Petra: Sinä päivänä, 2019. Tapiolan pyöräparkki © Ella Tommila / EMMA

  • Seela Petra: Sinä päivänä -teoksen luonnostelua © Ella Tommila / EMMA

Seela Petra: Sinä päivänä

Taidegraafikko ja kuvataiteilija Seela Petran teos Sinä päivänä avautui 24.10. Tapiolaan, Merituulentorin uuteen pyöräparkkiin, kauppakeskus AINOAn kupeeseen.

Sinä päivänä on alku tarinoille. Seela Petran luomat ihastuttavat hahmot seikkailevat pyöräparkissa Tapiolan maisemissa. Uusi teos on alku ajattelulle ja saa katsojan mielikuvituksen liikkeelle: Mitä on tapahtunut Tapiolassa sinä päivänä, kun karhu etsii keskustelukumppania tulppaaneista ja citykani Tapio Otsolahden rannalla yrittää uskaltaa uimaan? Minne pörrää kiireinen kiitäjä Aino? Mitä pyörii Heikin, urbaanin parvekeviljelijän mielessä?

Citykani, kiitäjä ja urbaani kaupunkiviljelijä ovat jo tuttuja hahmoja Tapiolasta. Nyt heidät voi kohdata myös Tapiolan pyöräparkissa, uudessa teoksessa. Teoksen valmistumisen yhteydessä näille kolmelle hahmolle sai ehdottaa sopivaa nimeä. Nimet hahmoille valittiin monen sadan ehdotuksen joukosta, yhdessä taiteilijan kanssa. Rullaa alaspäin ja tutustu Tapioon, Ainoon ja Heikkiin. Tervetuloa tarinan alun äärelle!

Aino

Aino on nuori kiitäjä, jolla on taatusti vauhti päällä. Ainon voi nähdä vilaukselta kiitämässä kouluun tai singahtamassa kohti kulttuurikeskusta harrastuksiensa pariin. Aino viilettää niin kovaa vauhtia, että suojalasit ovat välttämätön varuste.

Tapio

Tapio on ujonpuoleinen citykani ja siksi hän saattaa livahtaa karkuun, jos yrität tehdä lähempää tuttavuutta. Hän viihtyy Otsolahden rannalla, usein haaveisiinsa vaipuneena. Tapio ei osaa uida, mutta merimaisema on silti hänelle mieluinen.

Heikki

Heikki on pohdiskelevaa sorttia. Verkkainen parvekeviljelijä viihtyy luonnonläheisessä Tapiolassa ja nauttii 50-luvun puutarhakaupungin arkkitehtuurista. Partansa lisäksi Heikki kasvattaa Tapiolan upeinta yrttitarhaa parvekkeellaan.