Espoo Museum of Modern Art

Taiteilijahaastattelu: Jasmin Anoschkin

Jasmin Anoschkin © Ari Karttunen / EMMA
Jasmin Anoschkin © Ari Karttunen / EMMA

Haastatteluvideolla taiteilija Jasmin Anoschkin kertoo teoksestaan Satunnaislajikkeiden synty (2022), joka on tehty tilaustyönä Espoon keskuksen perhekeskukseen.

Jasmin Anoschkin on Helsingissä työskentelevä kuvanveistäjä, joka käyttää mielikuvituksellisissa töissään usein keramiikkaa ja puuta. Perhekeskuksen teos kuuluu EMMA − Espoon modernin taiteen museon kokoelmaan ja on yksi sen lukuisista julkisista taideteoksista, joita voit nähdä ympäri Espoota. 

 

Espoon ensimmäinen perhekeskus on hiljattain avautunut Espoon keskuksessa. Perhekeskus kokoaa alueen lasten, nuorten ja perheiden palvelut saman katon alle. Espoon kaupunki tilasi taidekokonaisuuden EMMA – Espoon modernin taiteen museolta perhekeskuksen rakenteilla oleviin tiloihin. Taiteen avulla pyritään tuomaan iloa tiloissa asioiville ja työskenteleville ihmisille.

Espoon keskuksen perhekeskuksessa voi nyt nähdä runsaasti suomalaisten taiteilijoiden teoksia eri aikakausilta. EMMAn kuratoima kokonaisuus sisältää 44 teosta Saastamoisen säätiön taidekokoelmasta sekä uuden perhekeskukseen suunnitellun teoksen, jonka on valmistanut taiteilija Jasmin Anoschkin. Taidetta on sijoiteltu perhekeskuksen jokaiseen kerrokseen. 

 

Lue lisää