Espoo Museum of Modern Art

Konstnärsintervju med Jasmin Anoschkin

Konstnär Jasmin Anoschkin berättar om sitt nya verk Slumpmässiga varelsers tillkomst (2022), som hon gjort specifikt för Esbo centrums familjecentret.

Jasmin Anoschkin är en skulptör som arbetar i Helsingfors. I sina fantasifulla verk använder hon ofta keramik och trä. Verket på familjecentret hör till EMMA − Esbo moderna konstmuseums samling och är ett av de många offentliga konstverk man kan se runt om i Esbo. 

Språket i videon är finska. Du kan lägga på engelska, svenska eller finska undertexter från cc-ikonen längst ner i videon.

 

Esbos första familjecenter har nyligen öppnat i Esbo centrum. Familjecentret samlar tjänster för områdets barn, unga och familjer under ett och samma tak. För familjecentrets nybyggda lokaler har Esbo stad beställt en konsthelhet av EMMA – Esbo moderna museum. Målet är att med konstens medel skapa glädje för de människor som besöker och arbetar i lokalerna.

Esbo centrums familjecenter kan man nu se verk av många finska konstnärer från olika tider.  Helheten som kuraterats av EMMA inkluderar 44 verk ur Saastamoinen stiftelsens samlingar och ett helt nytt verk av konstnären Jasmin Anoschkin, som hon gjort specifikt för familjecentret.

Läs mera