Espoo Museum of Modern Art

Tapahtuma

Concordia – Butoh’a museossa

© PAULA VIRTA / EMMA – ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEO.
© PAULA VIRTA / EMMA – ESPOON MODERNIN TAITEEN MUSEO.
  • 07.05.2022
  • 12:00 - 14:30
  • 2. kerros

EMMAssa toteutettavat butoh-esitykset tapahtuvat suhteessa museossa esillä oleviin Chiharu Shiotan ja Daniel Burenin näyttelyihin. Esitysten lähtökohtana toimii latinan concordia-sana, joka tarkoittaa yhteisymmärrystä, harmoniaa ja sopua. Esitykset kunnioittavat ja tuovat esiin yhteyttä, joka syntyy orgaanisten kehojen, taideteosten, tilan, musiikin ja ympäröivien ihmisten välillä.

Museovieraat voivat lähestyä esitystä valitsemallaan tavalla ja viipyä esityksen äärellä hetken tai pidempään. Esiintyjien läsnäolo näyttelytilassa ehdottaa uusia näkökulmia teoksiin ja niiden tunnelmiin.

Työryhmän muodostavat monialainen kuva- ja performanssitaiteilija Aino Johansson, butoh-taiteilija tanssija ja opettaja Ken Mai, esitys- ja äänitaiteilija Tuuli Malla, näyttelijä ja butoh-tanssija Katia Skylar sekä sellisti Laura Martin.

 

Noin 30 minuutin mittainen esitys esitetään päivän aikana kahdesti:

Ensimmäinen esitys klo 12

Toinen esitys klo 14

 

Esityksiin ei tarvitse ilmoittautua. Osallistuminen museolipun hinnalla (12/10 €, alle 18- ja yli 70-vuotiaille vapaa pääsy).

 
Butoh on taidemuoto, joka korostaa ilmaisua ja luomista, joka koskettaa todellista sielua syvällisesti. Butoh syntyi 1950-luvulla japanilaisten taiteilijoiden yhteistyöstä. Heistä tunnetuimpia ovat Tatsumi Hijikata ja Kazuo Ohno. 1900-luvun jälkipuoliskolta nykyhetkeen butoh on levinnyt Japanin kehosta maailman kehoon, ja butoh’a tehdään nykyisin monista kulttuureista ja lähtökohdista käsin ympäri maailmaa. Koska butoh’lla on syvä yhteys tabuihin ja kuolevaisuuteen, se on myös taidemuoto, joka mahdollistaa ja vaalii erilaisten kehojen näkyvyyttä ja toimijuutta.

Liittyvää

Lisää tapahtumia