Espoo Museum of Modern Art

Tapahtuma

EMMA Talks: Arkkitehtuurin visionäärit – ennen ja nyt

  • 05.05.2022
  • 17:00 - 19:00
  • 2. kerros
  • Vapaa pääsy opiskelijoille

Modernismin ajan arkkitehdit Aino ja Alvar Aalto sekä Kaija ja Heikki Siren työskentelivät pariskuntina. Perheen arki ja puolison läsnäolo vaikuttivat suunnittelutyöhön. Näemmekö modernistipariskuntien yhteisen työn jäljen vielä tämän päivän rakennuksissa ja esineissä? Keskustelemassa Sirenien tytär, teatteritaiteen maisteri Kirsi Siren sekä Aaltojen tyttärenpoika, lakimies ja tietokirjailija Heikki Aalto-Alanen.

Tulevaisuuden rakennuksia suunnitellaan maapallon kantokyvyn ehdoilla. Miten nuori arkkitehti näkee pystyvänsä vastaamaan tämän hetken vallitseviin haasteisiin? Keskustelemassa ovat arkkitehti Maiju Suomi ja arkkitehtuurin maisteriopiskelija Emel Tuupainen You Tell Me -kollektiivista ja Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitokselta.

Tapahtuma on suunniteltu osaksi helmikuussa 2022 järjestettyä Ark&Muoto-viikkoa ja se jouduttiin siirtämään silloin vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Ohjelman järjestävät Näyttelykeskus Weegee ja sen museot EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja KAMU – Espoon kaupunginmuseo. Tilaisuus tallennetaan.

EMMAn tapahtumiin voi aina osallistua museolipun hinnalla (12/10 €, alle 18- ja yli 70-vuotiaille vapaa pääsy), ellei toisin mainita.

Lisää tapahtumia