Espoo Museum of Modern Art

Kevään 2022 ohjelmisto tarjoaa taide-elämyksiä ja oivaltavaa tekemistä

Chiharu Shiota, Tracing Boundaries, 2022. © Ari Karttunen / EMMA.
Chiharu Shiota, Tracing Boundaries, 2022. © Ari Karttunen / EMMA.

Tänä vuonna EMMAssa annetaan estradi luoville unelmille, tulevaisuuden näyille ja visionäärisyydelle taiteessa ja muotoilussa. Vuoden teema Kristallipallo näkyy niin EMMAn ohjelmistossa kuin näyttelysisällöissä. Kevään ohjelmisto sisältää monipuolisia tapahtumia ja opastuksia näyttelykokemuksen syventämiseksi. Ohjelma on nyt julkistettu verkkosivuillamme!

Nykytaiteen radikaalina uudistajana tunnetun Daniel Burenin (s. 1938) näyttely käynnistää maaliskuussa EMMAn Kristallipallo-teemaisen näyttelyvuoden. Buren on nykytaiteen visionääri, joka tunnetaan hänen paikkasidonnaisista in situ -teoksista. Näyttely laajenee myös museon ulkopuolelle erilaisin taideteoin. Toukokuussa taiteilijan ikonisimpia tapahtumallisia teoksia nähdään eri puolilla Espoota.

Näyttelykeskus WeeGee kutsuu koko perheen yhteiselle seikkailulle historian ja taiteen maailmaan, kun Lasten museofestareiden Tutkimusseikkailu järjestetään 9–10. huhtikuuta. Viikonlopun aikana näyttelykeskus täyttyy innostavasta festaritunnelmasta ja monipuolisesta ohjelmasta, joka kutsuu tutkimaan ja liikkumaan ympäri museota!

Keväällä EMMAssa jatkuvat avoimet taidepajat, joissa osallistujat pääsevät tekemään taidetta joka lauantai vaihtuvin eri teemoin. Viikoittaiset, kaikille avoimet yleisöopastukset pidetään tuttuun tapaan aina perjantaisin ja sunnuntaisin. Lisäksi ohjelmassa on erilaisia teemaopastuksia, kuten Queer-opastuksia, EMMA Talks -keskustelutilaisuuksia sekä asiantuntijakierroksia, joissa EMMAn eri asiantuntijat tarjoavat uusia näkökulmia näyttelysisältöihin.

Näyttelykeskus WeeGeelle on ilmainen sisäänpääsy joka perjantai klo 17–19 ja jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina olemme auki pidennetysti, aina klo 21 asti. Kerran kuukaudessa perjantain ilmaisillassa on myös mahdollisuus nauttia musiikista, kun April Jazz -klubisarja tuo ajankohtaista jazzia museoon.

Tutustu tuleviin tapahtumiin täällä ja katso EMMAn ajankohtaiset ja tulevat näyttelyt täältä.

EMMA on Suomen suurin taidemuseo ja meillä on runsaasti tilaa kokea taidetta turvallisesti ja muut museovieraat huomioiden.

Lue lisää