Espoo Museum of Modern Art

Vårens program 2022 bjuder på konstupplevelser och nya insikter

I år överlåts estraden på EMMA för kreativa drömmar, framtidssyner och det visionära i konsten och formgivningen. Årets tema är Kristallkula, och det syns såväl i EMMAs program som i utställningarnas innehåll. Vårens program omfattar mångsidiga evenemang och guidningar som fördjupar upplevelsen av utställningarna. Programmet har nu publicerats på vår webbplats!

Daniel Buren (f. 1938) är känd som en radikal förnyare av samtidskonsten. Hans utställning inleder i mars EMMAs utställningsår med temat Kristallkula. Buren är en visionär inom samtidskonsten, känd för sina platsspecifika in situ-verk. Utställningen utvidgas också utanför museets väggar med olika slag av konstaktioner, och i maj ses några av konstnärens kändaste performanceverk på olika håll i Esbo.

Utställningscentret WeeGee bjuder in hela familjen till ett gemensamt äventyr i historiens och konstens värld, då Barnens museifestival Upptäckarglädje arrangeras den 9–10 april. Under veckoslutet fylls utställningscentret av inspirerande festivalstämning och mångsidigt program som lockar till att utforska och röra sig runt om på museet!

På våren fortsätter också de öppna konstverkstäderna på EMMA. Varje lördag har deltagarna möjlighet att göra konst med varierande teman. Varje vecka på fredag och söndag hålls som förr publikguidningar på finska som är öppna för alla. På programmet står också olika temaguidningar, bland annat Queer-guidningar, EMMA Talks-paneldiskussioner samt expertrundvandringar där EMMAs olika experter erbjuder nya perspektiv på utställningarna. Guidningarna hålls i huvudsak på finska. Info om språket hittar du i programbeskrivningen.

Varje fredag kl. 17–19 är det fritt inträde till utställningscentret WeeGee och den första fredagen varje månad håller museet öppet senare än vanligt, ända till kl. 21. En gång i månaden erbjuder fredagens gratiskväll också möjligheten att njuta av musik, då klubbserien April Jazz hämtar in jazz i museet.

Du kan läsa mera om de kommande evenemangen här och om EMMAs aktuella och kommande utställningar här.

EMMA är Finlands största konstmuseum och i våra rymliga utställningslokaler kan du njuta av konsten tryggt och med hänsyn till de andra museibesökarna.

Läs mera