Vieraile EMMAssa turvallisesti

EMMA – Espoon modernin taiteen museo. © Ella Tommila / EMMA
EMMA – Espoon modernin taiteen museo. © Ella Tommila / EMMA

EMMA avautuu yleisölle 2.6. Kävijöiden ja työntekijöiden turvallisuus on otettu huomioon monin tavoin. EMMA on pinta-alaltaan Suomen suurin taidemuseo. Turvallista tilaa nauttia taiteesta riittää, kun otamme toisemme huomioon.

EMMAn henkilökunta on valmistautunut ottamaan museovieraita vastaan koronatilanteessa ja tukemaan turvallisessa vierailussa. Huomioi seuraavat ohjeet, kun suunnittelet vierailuasi museoon:

  • Tule museoon vain terveenä. Tarjoamme kotioloihin luovaa tekemistä ja katseltavaa, jonka parissa voit odottaa museovierailulle sopivaa hetkeä.
  • Pidä 2 metrin turvaväli muihin museovieraisiin ja henkilökuntaan.
  • Jos suinkin mahdollista, osta pääsylippusi etukäteen. Lipunostolinkin löydät täältä. Jos ostat lipun WeeGeeltä, suosi lähimaksua. Museokorttia käyttävät voivat ladata käyttöönsä uuden Museokortti-sovelluksen.
  • Noudata hyvää käsihygieniaa ja vältä tarpeetonta pintojen koskettelua. Pese kätesi huolellisesti aina, kun se on mahdollista. Käsidesiä on tarjolla asiakaspalvelussa sekä näyttelytiloissa.

Siivousta on tehostettu koko talossa. WeeGeen aulan, ravintola Lumiéren ja EMMA Shopin asiakaspalvelupisteisiin on asennettu roiskesuojat.

EMMA Shop

Museokaupassa on uudet aukioloajat:

ma suljettu
ti 12–17
ke–pe 12–19
la–su 11–17

EMMA Shopin myyjät esittelevät mielellään tuotevalikoimaa. Vältä myymälässä tarpeetonta tuotteiden koskettelua.

Opastukset ja palvelut

Opastettuja kierroksia EMMAn näyttelyihin voi varata omalle ryhmälle. Opastukset järjestetään turvavälit huomioiden. Lue opastuksien varaamisesta lisää täältä.

Yleisöopastukset ja muu tapahtumatoiminta ovat tauolla elokuun puoleen väliin asti.

Museon avautuessa ensimmäisen kahden viikonlopun aikana, 5.–7.6. ja 12.–14.6., EMMAssa voi nauttia kuvataiteesta musiikin säestyksellä. Muusikko Anna Mantere kulkee näyttelytiloissa soittaen oboella tunnelmia klassisen musiikin klassikoista elokuvamusiikkiin. Innoituksen lähteenä toimii Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely Kosketus.

Mantere soittaa oboeta näyttelyssä noin 20 minuutin jaksoissa seuraavien aikojen puitteissa.

pe 5.6. klo 16–19
la–su 6.–7.6. klo 12–16

pe 12.6. klo 16–18
la–su 13.–14.6. klo 12–16

Lue lisää