Vieraile EMMAssa turvallisesti

EMMA – Espoon modernin taiteen museo. © Ella Tommila / EMMA
EMMA – Espoon modernin taiteen museo. © Ella Tommila / EMMA

EMMA on pinta-alaltaan Suomen suurin taidemuseo. Turvallista tilaa nauttia taiteesta riittää, kun otamme toisemme huomioon. Kävijöiden ja työntekijöiden turvallisuus on otettu huomioon monin tavoin.

EMMAn henkilökunta on valmistautunut ottamaan museovieraita vastaan koronatilanteessa ja tukemaan turvallisessa vierailussa. Huomioi seuraavat ohjeet, kun suunnittelet vierailuasi museoon:

  • Tule museoon vain terveenä. Tarjoamme kotioloihin luovaa tekemistä ja katseltavaa, jonka parissa voit odottaa museovierailulle sopivaa hetkeä.
  • Pidä 2 metrin turvaväli muihin museovieraisiin ja henkilökuntaan.
  • Velvoitamme, että kaikki yli 15-vuotiaat käyttävät kasvomaskia näyttelytiloissa.
  • Noudata hyvää käsihygieniaa ja vältä tarpeetonta pintojen koskettelua. Pese kätesi huolellisesti aina, kun se on mahdollista. Käsidesiä on tarjolla asiakaspalvelussa sekä näyttelytiloissa.
  • Jos suinkin mahdollista, osta pääsylippusi etukäteen. Lipunostolinkin löydät täältä. Jos ostat lipun WeeGeeltä, suosi lähimaksua. Museokorttia käyttävät voivat ladata käyttöönsä Museokortti-sovelluksen.

Siivousta on tehostettu koko talossa. WeeGeen aulan, ravintola Lumiéren ja EMMA Shopin asiakaspalvelupisteisiin on asennettu roiskesuojat. EMMA Shopissa on myynnissä sekä kertakäyttöisiä että kestomaskeja, joita suositellaan käytettävän näyttelytiloissa.

EMMA on tiloiltaan Suomen suurin taidemuseo (yli 6000m2). Meillä käy normaalissa päivässä keskimäärin 500 henkilöä 8-9 tunnin aikana, joten tungoksesta ei ole pelkoa.

Näyttelytilojen ilmastointi on mitoitettu 2500 henkilölle, joten vilkkampinakin päivinä mitoitus on suuremmalle joukolle kuin talossa yhdellä kertaa on. Ilmastointi toimii koneellisesti ja ilmaa suodattaen. Osa sisäilmasta kiertää, mutta myös ulkoilmaa tulee kiertoon jatkuvasti. Sama ilma ei siis kierrä tiloissa koko päivää.

EMMA Shop

Museokaupassa on uudet aukioloajat:

ma suljettu
ti 12–17
ke–pe 12–19
la–su 11–17

EMMA Shopin myyjät esittelevät mielellään tuotevalikoimaa. Vältä myymälässä tarpeetonta tuotteiden koskettelua.

Lue lisää