Vieraile EMMAssa turvallisesti

EMMA – Espoon modernin taiteen museo. © Ella Tommila / EMMA
EMMA – Espoon modernin taiteen museo. © Ella Tommila / EMMA

EMMA on pinta-alaltaan Suomen suurin taidemuseo. Turvallista tilaa nauttia taiteesta riittää, kun otamme toisemme huomioon. Kävijöiden ja työntekijöiden turvallisuus on otettu huomioon monin tavoin.

Päivitetty 10.1.2022

AVI:n päätöksen mukaisesti kaikki yleisötapahtumat on peruttu 31.1.2022 asti. Pyrimme siirtämään tapahtumat myöhemmälle ajankohdalle tai mahdollisuuksien mukaan järjestämään ne verkossa. EMMA pysyy edelleen normaalisti avoinna.

EMMAn henkilökunta on valmistautunut ottamaan museovieraita vastaan koronatilanteessa ja tukemaan turvallisessa vierailussa.

Huomioi seuraavat ohjeet, kun suunnittelet vierailuasi museoon:

 • Tarkistamme koronapassin kaikilta yli 16-vuotiailta vierailta. Noudatamme Etelä-Suomen aluehallintoviraston ohjeistusta
 • Hyväksymme kaikki EU:ssa ja EU:n ulkopuolella käytössä olevat kansalliset koronapassit ja sertifikaatit. Lue lisää THL:n verkkosivuilta.
 • Tule museoon vain terveenä. Tarjoamme kotioloihin  luovaa tekemistä ja katseltavaa, jonka parissa voit odottaa museovierailulle sopivaa hetkeä.
 • Tiloissamme on voimassa vahva maskisuositus.
 • Pidä turvaväli muihin museovieraisiin ja henkilökuntaan.
 • Noudata hyvää käsihygieniaa ja vältä tarpeetonta pintojen koskettelua. Pese kätesi huolellisesti aina, kun se on mahdollista. Käsidesiä on tarjolla näyttelytiloissa.

Liput

 • Voit ostaa pääsylipun ovelta tai ennakkoon  Lippu.fi -verkkokaupasta. Huom. ennakkoliput sisältävät Lippu.fi:n palvelumaksun 2€.

Koronapassi

 • 4.12. lähtien tarkistamme koronapassin kaikilta yli 16-vuotiailta vierailta. Noudatamme Etelä-Suomen aluehallintoviraston ohjeistusta.
 • Hyväksymme kaikki EU:ssa ja EU:n ulkopuolella käytössä olevat kansalliset koronapassit ja sertifikaatit.
 • Koronapassi tarkastetaan Näyttelykeskus WeeGeen aulassa.
 • Lataa tai tulosta koronapassi valmiiksi ennen vierailuasi.
 • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi koronapassin tarkistuksen yhteydessä. Emme kerää henkilötietoja.
  • Lataa koronatodistus Omakannasta → lue lisää
   1.    Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
   2.    Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
   3.    Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
   4.    Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.Katso tästä, miltä todistus näyttää: Mallitodistus EU:n koronarokotustodistuksesta

EMMA on tiloiltaan Suomen suurin taidemuseo; näyttelypinta-alaa yli 5000m2. Tilaa nauttia taiteesta turvallisesti ja etäisyyksistä huolehtien löytyy runsaasti.

Näyttelytilojen ilmastointi on mitoitettu 2500 henkilölle, joten mitoitus on suunniteltu huomattavasti suuremmalle joukolle kuin talossa yhdellä kertaa on. Ilmastointi toimii koneellisesti ja ilmaa suodattaen. Osa sisäilmasta kiertää, mutta myös ulkoilmaa tulee kiertoon jatkuvasti. Sama ilma ei siis kierrä tiloissa koko päivää.

Lue lisää