Eeva-Leena Eklund: Holiday, 2016 (yksityiskohta) © Ari Karttunen / EMMA
Eeva-Leena Eklund: Holiday, 2016 (yksityiskohta) © Ari Karttunen / EMMA

28.10.2020 - 09.05.2021

Eeva-Leena Eklund :)

Niin nyrjähtänyt kuin on maailma, sitä ovat myös Eeva-Leena Eklundin teokset. Eklundin maalauksilla on aina kosketuspinta todellisuudessa ja sen havainnoinnissa. Teosten aihiot voivat kummuta sohvan kuosista, tomaateista, isoisän rintamalta lähettämistä postikorteista tai kadulta avautuvista näkymistä. Eklund katsoo arjen kuriositeettien taakse; siihen, kun saavuttamaton kaipuun kohde korvataan ikkunalautojen tuijottavilla posliinieläimillä.

  • 28.10.2020 - 09.05.2021
  • 2. kerros
  • 12€ / Aikuiset

    0€ / Alle 18- ja yli 70-vuotiaat

Jos piippu ei ole piippu, ei Eklundin kissakaan ole vain kissa. Kissa on ihmisen kömpelö toiveen, surun tai pelon kuva. Taiteilijan havaintojen takana on ilahtunut lämpö jonkun toisen tekemiä valintoja kohtaan. Toinen voi olla kotiaan sisustava isoäiti tai hän, joka valitsi rasvalta haisevan ruokalan somistukset. Eklundin voimavara on kyvyssä nähdä kliseiden takana piilevät asiat sekä ilmaista ne uudella tavalla. Ilmaisu noudattaa samaa iloa ja hämmentämistä kuin aiheiden valinnat; maailma ei ole makea vaan pimeä, hassu ja säröjä täynnä. Se juuri tekee siitä kiehtovan.

Eeva-Leena Eklundin näyttely jatkaa Saastamoisen Säätiön ja EMMAn yhteistyötä, jossa kiinnostavalta ja ajankohtaiselta nykytaiteilijalta tilataan vuosittain uusi teos säätiön taidekokoelmaan. Eeva-Leena Eklund toteuttaa näyttelyyn uuden, laajan installaation, jonka hän on suunnitellut EMMAn tilaan ja arkkitehtuuriin. Näyttelyn kuratoi kuvataiteilija Anna Tuori.

Liittyvää sisältöä