Espoo Museum of Modern Art

© Ella Tommila / EMMA
© Ella Tommila / EMMA

28.05.2018 - 05.10.2018

Elina Vainio: Talletukset

SEBn ja EMMAn uusien kokoelmateosten sarjassa toinen taideteos nimeltään Talletukset esittelee Elina Vainion hiekasta rakennetun installaation. Teoksen materiaali ja kultaharkkoja muistuttava muoto haastavat miettimään toimintamme vaikutuksia ja sitä, mitä jätämme tuleville sukupolville.

Elina Vainio (s. 1981) on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka teosten teemat kumpuavat luonnon, materiaalisen ympäristön ja ihmisen suhteesta. Hiekasta rakennettu installaatio tuo mieleen ympäristön, jossa ihmisen jättämät jäljet ovat muisto menneestä.

Vainion teokset haastavat miettimään toimintamme vaikutuksia ja sitä, mitä jätämme tuleville sukupolville. Teos viittaa materiaalin kiertokulkuun ja ihmisen rakentamaan ympäristöön, josta osa on kestävää, osa ajan mittaan katoavaa. Kultaharkkoja muistuttava muoto saa yhtäältä pohtimaan, mitä pidämme arvokkaana. Toisaalta hiekasta, näennäisen edullisesta ja loppumattomasta materiaalista, on yllättäen tullut tärkeää globaalia kauppatavaraa.

SEB:n (Skandinaviska Enskilda Banken) ja EMMAn yhteistyön tuloksena EMMAn uusien kokoelmateosten sarja esittäytyy SEB:n toimiston aulatilassa. SEB:n toimintaa ohjaa ajatus, jonka mukaan luovuus, innovatiivisuus ja rohkeus nähdä maailma toisin silmin ovat avaintekijöitä paremman maailman rakentamisessa. EMMA puolestaan on vahvojen, taiteen voimasta syntyvien kokemusten taidemuseo, joka tuo taiteen sinne, missä ihmiset liikkuvat ja toimivat.

Liittyvää sisältöä