Elmgreen & Dragset: The Wait, 2013. © Anders Sune Berg. Courtesy: Galleri Nicolai Wallner
Elmgreen & Dragset: The Wait, 2013. © Anders Sune Berg. Courtesy: Galleri Nicolai Wallner

26.09.2020 - 17.01.2021

Elmgreen & Dragset: 2020

Elmgreen & Dragsetin laaja näyttely nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa ja samalla vietetään tämän maailmankuulun kaksikon 25-vuotistaiteilijajuhlaa. Luvassa on täysin uusi näyttelykokonaisuus, jossa katsoja ikään kuin astuu sisälle outoon elokuvaan.

  • 26.09.2020 - 17.01.2021
  • 2. kerros

Taiteilijoille tyypilliseen tapaan EMMAn betonibrutalistinen näyttelytila muuntuu taiteilijoiden käsittelyssä joksikin aivan ennennäkemättömäksi. Katsoja kohtaa valikoiman Elmgreen & Dragsetin kiinnostavimpia teoksia uudessa, dramatisoidussa ympäristössä. Näyttelyn varsinainen, EMMAa varten tehty yllätyksellinen sisältö paljastuu vasta näyttelyn avauduttua.

Näyttävä näyttely kantaa nimeä 2020 ja sen pohjalla kulkee vakava huoli inhimillisyydestä ja yhteisöllisyyden katoamisesta yltiöindividualismin tieltä. Pinnan alta löytyy toiseen takertumista tai yksin jättämistä, tunteita ja tekoja, joihin voimme samaistua epävarmojen aikojen keskellä. Onko vuosi 2020 taitekohta, jolloin monestakin syystä joudumme uudelleenarvioimaan kaikkea, mitä teemme?

Michael Elmgreen (s. 1961 Kööpenhamina, Tanska) ja Ingar Dragset (s. 1969 Trondheim, Norja) ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 1995. Kaksikko tunnetaan leikkisästä, mutta uudistavasta tavastaan haastaa taiteen kokemiseen liittyviä odotuksia ja toimintatapoja. He nostavat lempeän ironisissa teoksissaan esiin erilaisia elämänkohtaloita ja tukahdutettuja tunteita peilaten näitä laajempiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Liittyvää sisältöä