Espoo Museum of Modern Art

Wu Tsang: Hymni, 2021. Saastamoisen säätiön taidekokoelma / EMMA – Espoon modernin taiteen museo © Paula Virta / EMMA
Wu Tsang: Hymni, 2021. Saastamoisen säätiön taidekokoelma / EMMA – Espoon modernin taiteen museo © Paula Virta / EMMA

06.09.2023 - 14.01.2024

Wu Tsang: Hymni

Wu Tsangin (s. 1982) Hymni (2021) on musiikkiin perustuva taideteos ja elokuvallinen muotokuva laulaja, säveltäjä ja transaktivisti Beverly Glenn-Copelandista (s. 1944).

Amerikkalaistaiteilija Wu Tsangin työ perustuu yhteistyölle ja vuorovaikutukselle. Hän kyseenalaistaa teoksissaan usein perinteisen taiteilijuuden ja tekijyyden käsitteet. Hymni-teoksessa Glenn-Copeland esittää omaa musiikkiaan, johon toiset muusikot liittyvät mukaan muodostaen moniäänisen kudelman. Teoksen nimi Hymni viittaa sanan vähemmän tunnettuun merkitykseen hengellisestä laulutavasta, jossa kutsutaan ja vastataan.

Video on heijastettu verhokankaalle, joka taiteilijan mukaan symboloi muutostilaa, kuten alkavaa esitystä. Teos oli ensiesityksessä New Yorkin Guggenheim-museossa suurikokoisena tilallisena ääni-installaationa. EMMAssa teoksesta nähdään pienempään tilaan sovitettu versio.

Hymni-teoksen ytimessä on yhteys toiseen ihmiseen. Näkökulmaa syventää pääteoksen rinnalla nähtävä videoteos ∞ (2021), jossa Beverly Glenn-Copeland keskustelee vaimonsa Elizabeth Glenn-Copelandin kanssa taiteesta ja rakkaudesta.

Teos on osa Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa ja esillä Kosketus-näyttelyn mediatilassa.