Espoo Museum of Modern Art

Opastus

KULPS etänä espoolaisille esikouluille ja kouluille

Etäopastus © Paula Virta / EMMA
Etäopastus © Paula Virta / EMMA

EMMAn KULPSilta saa mukaan monta luovan ajattelun siementä ja uusia yllättäviäkin tapoja tarkastella taidetta. Tutkimme yhdessä sitä, mitä kaikkea taide voi olla ja miten se vaikuttaa meihin ja maailmaan. Kokonaisuus johdattaa hauskalla tavalla erilaisiin taiteen katsomisen tapoihin, joista jokaiselle voi löytyä sopivin. Lopuksi testaamme leikkimielisesti, millaisia taiteen ystäviä olemme. 

Kokonaisuus muodostuu ennakkotehtävästä, etäopastuksesta ja jatkotehtävästä. Ennakkotehtävä ohjaa tutkimaan taideteoksia erilaisista näkökulmista ja herättelee uteliaisuutta taidetta kohtaan. Opastuksella syvennämme monipuolisia taiteen tarkastelun tapoja ja pääsemme harjoittelemaan oman kokemuksen jakamista ryhmässä. Jatkotehtävä kannustaa jatkamaan taiteen tutkimista omassa lähiympäristössä, ja etsimään siitä itseä puhuttelevia puolia.  Voit tutustua ennakko- ja jatkotehtäviin täällä.

Sisältö on suunniteltu valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan pohjautuen. Sisältö tukee erityisesti valtakunnallisen opetussuunnitelman laaja-alaisen oppimisen perusteita L1, L2 ja L4.  EMMA on Mielin määrin -kohde. Mielin määrin -kohteissa voi vierailla maksutta yhden tai useamman kerran lukuvuoden aikana, ilman rajoituksia.

Nämä voivat myös kiinnostaa sinua