Espoo Museum of Modern Art

Suositut Lasten museofestarit kutsuvat koko perheen tutkimusseikkailulle Näyttelykeskus WeeGeelle!

Koko perheen yhteinen seikkailu kulkee läpi Näyttelykeskus WeeGeen! 4–10-vuotiaille lapsille ja heidän kanssaan seikkaileville aikuisille suunniteltu tapahtumaviikonloppu 9.–10.4. koostuu innostavista työpajoista ja läkähdyttävän hauskasta liikkumisesta. Festarivieraita tanssittaa Skidit, joka on tuonut festareille liikettä ja musiikkia tutkivan diskolaboratorion. Laulavien tiedeseikkailijoiden esityksissä pääset ihmettelemään musiikin keinoin lasten oivallisia tiedekysymyksiä!

Näyttelykeskus WeeGee muuttuu koko perheen seikkailukeskukseksi, joka innostaa tutkimaan ja liikkumaan taiteen ja historian maailmassa. Festariviikonlopun aikana järjestetään monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille lapsille ja heidän perheilleen. 

Skidien diskolaboratorion tanssilattia innostaa oppimaan uusia diskomuuveja, nauttimaan musiikista ja tutkimaan liikettä robotin ohjaamana. Tanssilattia on peliruudukko, joka vie koko perheen tutkimaan diskoilun ydintä. Ennen kuin diskolaboratorio täyttää tanssilattian, pääset taiteilemaan omat Muotomuuvi-diskolasit! 

Helsingin Sanomien lasten tiedekysymyksiin pohjautuva Laulavien tiedeseikkailijoiden oivaltava musiikkiesitys laittaa jalat vipattamaan ja tempaa mukaan laulumatkalle pohtimaan elämän askarruttavia kysymyksiä. Tule ottamaan selvää esimerkiksi miksi mummo ei nuku talviunta? 

Seikkaile ympäri Näyttelykeskus WeeGeetä ja etsi taloon pystytettyjä tutkimuspisteitä. Tutkimuspisteillä pääset ratkomaan esihistoriallista mysteeriä salapoliisikierroksella, piirtämään ääniä, tutkimaan valojen ja varjojen arkkitehtuuria sekä selvittämään tien värilabyrintin läpi. 

Lasten museofestareille pääsee kätevästi metrolla. Aloita tutkimusseikkailu Tapiolan asemalta, joka on kävelymatkan päässä Näyttelykeskus Weegeeltä. Ota Lasten museofestareiden sivuilta löytyvä kartta käteen ja löydä perille. Näyttelykeskuksessa on runsaasti tilaa seikkailla turvallisesti ja etäisyyksistä huolehtien. Lue ajankohtaiset turvallisen vierailun ohjeet täältä. 

Tutkimusseikkailun järjestävät EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Näyttelykeskus WeeGee ja KAMU Espoon kaupunginmuseo. Mukana ovat myös Espoon kuvataidekoulu sekä Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki. Yhteistyössä AFRY.

Lue lisää