Espoo Museum of Modern Art

Barnens populära museifestival bjuder in hela familjen till en upptäcktsfärd på utställningscentret WeeGee!

Kom med på ett äventyr för hela familjen i Utställningscentret WeeGee! Evenemangsveckoslutet den 9–10.4 är planerat för 4–10-åriga barn och de vuxna som följer med. Veckoslutet består av inspirerande verkstäder och roliga, rörliga aktiviteter. Skidit får festivalgästerna att dansa och har med sig ett diskolaboratorium som utforskar rörelse och musik. På bandet Laulavat tiedeseikkailijats föreställningar får du med musikens medel förundra dig över barnens insiktsfulla vetenskapsfrågor!

Utställningscentret WeeGee har förvandlats till ett äventyrscentrum för hela familjen och bjuder på upptäckarglädje i konstens och historiens värld. Under festivalveckoslutet arrangeras mångsidigt program för barn i alla åldrar och deras familjer.

På diskolaboratoriets dansgolv, som Skidit har med sig, kan du inspireras till nya diskotekniker, njuta av musiken och utforska rörelserna under handledning av en robot. Dansgolvet är en rutmönstrad spelplan där hela familjen kan fördjupa sig i diskodansens idé. Designa dina egna diskoglasögon innan diskolaboratoriet fyller dansgolvet!

Bandet Laulavat tiedeseikkailijatsinsiktsfulla musikföreställning bygger på barnens vetenskapsfrågor i Helsingin Sanomat. De sjungande vetenskaparna sätter fötterna i rörelse och rycker genom sång med oss på en resa där vi får fundera över livets knepiga frågor. Har du till exempel funderat på varför mormor inte sover vintersömn?

Bege dig på äventyr runt om i Utställningscentret WeeGee och leta upp forskningsstationerna som är utplacerade i huset. På dem får du lösa ett förhistoriskt mysterium på en detektivrunda, teckna ljud, utforska ljusets och skuggornas arkitektur och hitta vägen genom en färglabyrint.

Det är enkelt att ta sig till Barnens museifestival med metro. Inled din upptäcktsfärd på metrostationen i Hagalund, på bekvämt promenadavstånd från Utställningscentret WeeGee. Följkartan som finns på museifestivalens webbplats så hittar du enkelt fram. I utställningscentret finns det gott om plats att röra sig tryggt och med lämpligt avstånd till varandra. De aktuella anvisningarna för ett tryggt besök kan du läsa här.

Museifestivalen arrangeras av EMMA – Esbo moderna konstmuseum, Utställningscentret WeeGee, KAMU Esbo stadsmuseum. Esbo bildkonstskola och arkitekturskolan för barn och unga Arkki. I samarbete med AFRY.

Läs mera