Espoo Museum of Modern Art

Taiteen voimaa syksyn ohjelmistossa

Konrad Mägi: Norjalainen mäntymaisema, 1908-10. © Viron taidemuseo
Konrad Mägi: Norjalainen mäntymaisema, 1908-10. © Viron taidemuseo

Teemaan sukelletaan niin EMMAn ohjelmassa kuin näyttelysisällöissä. Syksyn ohjelmiston monipuoliset tapahtumat voimistavat taiteen ja yleisön vuoropuhelua. Syvennä museokokemustasi EMMAn inspiroivissa tapahtumissa, joissa voit kokea, kuulla ja tehdä taidetta. Syksyn ohjelma koostuu muun muassa musiikkiesityksistä, lukuhetkistä, asiantuntijaluennoista sekä taidepajoista. Tapahtumia järjestetään turvallisesti EMMAn suurissa näyttelytiloissa, ulkotiloissa sekä kotoa käsin.

Syksyn 2021 näyttelyohjelmiston avaavat Viron kultakauden merkittävimmän edustajan Konrad Mägin (1878–1925) retrospektiivinen näyttely Maalauksen arvoitus sekä Leena Nion ja Kalle Nion kutkuttava, taikuutta ja kuvataidetta yhdistävä installaatio, Maalauskone. Näyttelyn ajan, joka lauantai päästään seuraamaan Maalauskoneen kiehtovaa prosessia yleisöesityksessä, jonka aikana kone tuottaa uniikin teoksen näyttelyn seinälle ripustettavaksi. Konrad Mägin näyttelyn yhteydessä puolestaan pureudutaan Mägin maalauksen arvoitukseen erilaisten poikkitaiteellisten tapahtumien kautta. EMMAn näyttelytilassa nähdään muun muassa taideopiskelijoita jäljentämässä Mägin teoksia, kuullaan virolaisten säveltäjien teoksia viulistin esittämänä sekä rentoudutaan lukuhetkissä vaikuttavan taiteen ympäröiminä. Lisäksi Mägin taiteen eri ulottuvuuksiin syvennytään EMMA Talksissa sekä asiantuntijakierroksilla. 

Lokakuussa avautuvan Chiharu Shitotan Tracing Boundaries -näyttelyn yhteydessä järjestetään EMMA Talks, jolloin kansainvälistä suosiota saanut taiteilija astuu lavalle kertomaan työskentelystään ja ajatuksistaan taiteen tekemiseen liittyen. Shiotan huikea lankalabyrintti kutsuu katsojat matkalle omiin muistoihin ja omaan sisimpään näyttelyn avautuessa 27. lokakuuta. 

EMMAn avoimet taidepajat kutsuvat uudenlaisen tekemisen äärelle museotilassa. Hauskaa ja oivaltavaa tekemistä järjestetään taidepajoissa, joissa osallistujat pääsevät tekemään itse taidetta eri näyttelyiden teemoihin liittyen. Miltä kuulostaisi paperiveistosten taittelu origamityyliin tai väritaideteoksen rakentaminen näyttelytilan ikkunaan? Taidepajoja järjestetään syksyn jokaisena lauantaina ja niihin voi piipahtaa hetkeksi tai viettää useammankin tunnin. 

Syksyllä EMMAssa jatkuvat tuttuun tapaan yleisöopastukset ja pajat, kuten Queer-opastukset, Taide tuntuu -kehonhuoltokierrokset ja Luovaa piirustusta -työpajat. Seuraamme jatkuvasti koronatilannetta ja noudatamme kaikessa toiminnassamme viranomaisten ajankohtaisia suosituksia. Tämän takia muutokset ovat mahdollisia. Suomen suurimmassa taidemuseossa tilaa kokea taidetta turvallisesti löytyy runsaasti. Selaa syksyn tapahtumia täältä ja tutustu turvallisen vierailun ohjeisiin! 

EMMA on vahvojen, taiteen voimasta syntyvien kokemusten ja tilallisten elämysten taidemuseo. Yleisölähtöiset näyttelymme ja tapahtumamme kutsuvat kaikki taiteesta kiinnostuneet ja uteliaat vaikuttumaan taiteen voimasta syntyvistä kokemuksista. Kaikkiin tapahtumiimme voi osallistua museolipun hinnalla ja niihin ei tarvitse ilmoittautua erikseen, ellei ohjelmassa ole toisin mainittu.

Lue lisää