Espoo Museum of Modern Art

Tapahtuma

EMMA Talks: Taiteen voima

Nastja Säde Rönkkö pitelee käsissään pahvista kylttiä, jossa lukee "the things we had". Nastja on vieraana taiteen voima -keskustelussa.
Nastja Säde Rönkkö: for those yet to be, 2016–2018. Video still
Nastja Säde Rönkkö pitelee käsissään pahvista kylttiä, jossa lukee "the things we had". Nastja on vieraana taiteen voima -keskustelussa.
Nastja Säde Rönkkö: for those yet to be, 2016–2018. Video still
  • 21.10.2020
  • 17:30 - 18:30
  • Verkko

EMMA Talks: Taiteen voima -keskustelussa tarkastellaan tulevaisuuden näkymiä ja pohditaan, voiko taiteen avulla vaikuttaa nykyhetkeen ja tulevaan. Puhujina Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva, Aalto-yliopiston provosti Kristiina Mäkelä ja taiteilija Nastja Säde Rönkkö. Asiantuntijat pitävät kukin noin 10 minuutin puheenvuoron aiheesta Taiteen voima, jonka jälkeen jatketaan keskustelua yhdessä. Keskustelua ohjaa EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama.

Keskustelu striimataan Facebookissa, EMMAn sivuilla. Osallistu tapahtumaan, niin saat muistutuksen, kun lähetys alkaa.

Paikan päälle EMMAan voi myös tulla seuraamaan keskustelua. Yleisöön mahtuu 20 henkilö turvallisesti ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä näyttelytiloissamme. Tutustuthan turvallisen vierailun ohjeisiin, ennen kuin saavut EMMAan.

Mikko Dufva

Mikko Dufva on Sitran tulevaisuusasiantuntija. Hän tarkastelee työkseen tulevaisuuden kehityskulkuja ja niiden välisiä jännitteitä, merkkejä yllättävämmistä muutoksista ja tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Tavoitteena on tehdä tulevaisuuksista ja niiden tulkinnasta ja kuvittelusta helposti ymmärrettävää. Mikolla on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista.

Nastja Säde Rönkkö

Nastja Säde Rönkkö on vuonna 1985 syntynyt nykytaiteilija, joka työskentelee pääsääntöisesti performanssin ja mediataiteen välineillä. Hänet valittiin vuonna 2019 Vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Rönkkö on toteuttanut kansainvälisiä näyttelyitä esimerkiksi Lontoon Royal Academy of Artsissa, FACT Liverpoolissa, Sydneyn Oopperatalossa sekä Kiasmassa. Viimeisimpiin näyttelyihin lukeutuu for those yet to be EMMAssa (2020), 24/7 Lontoon Somerset Housessa (2019), Altered Breaths, Future Feelings Tampereen Taidemuseossa sekä for your charred bones and restless soul Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa (2019). Tulevia projekteja on mm. Glasgow International ja XXV Mäntän Taideviikot 2021.

Kristiina Mäkelä

Kristiina Mäkelä on Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun kansainvälisen liiketoiminnan professori ja Aalto-yliopiston provosti. Mäkelä johtaa provostin tehtävässä yliopiston tutkimusta, opetusta, innovaatiotoimintaa ja vaikuttavuutta. Hänen tutkimuksensa keskittyy työn muutokseen, henkilöstöjohtamiseen ja johtamiseen kansainvälisissä yrityksissä. Mäkelä on aktiivinen tutkija, haluttu opettaja ja avainpuhuja sekä Suomessa että kansainvälisesti.

EMMA Talks on taiteesta kiinnostuneille suunnattu luento- ja keskustelusarja, jonka aiheet nousevat EMMAn ajankohtaisista aiheista ja ilmiöistä. Seuraava EMMA Talks järjestetään 18.11. Silloin lavalla nähdään Eeva-Leena Eklund ja Anna Tuori. Taiteilijat keskustelevat Eklundin tuoreesta :)-näyttelystä, jonka Tuori on kuratoinut.

Lisää tapahtumia