Espoo Museum of Modern Art

Tapahtuma

Espoon Nelli muuttaa Kalajärvelle

Kerttu Horila, Espoon Nelli, 2022. Haukilahti. © Ari Karttunen / EMMA
Kerttu Horila, Espoon Nelli, 2022. Haukilahti. © Ari Karttunen / EMMA
  • 25.05.2023
  • 18:00 - 19:00
  • Saudarkrokurin puisto, Kalajärvi

Tervetuloa toivottamaan Espoon Nelli tervetulleeksi sen uuteen naapurustoon! Kerttu Horilan espoolaisille suunnittelema pronssiveistos, Espoon Nelli on EMMAn lahja 50-vuotiaalle Espoolle. Teos julkistettiin keväällä 2022 Haukilahdessa. Veistos on suunniteltu liikutettavaksi ja sen on määrä vaihtaa maisemaa säännöllisin väliajoin, jolloin se tulee osaksi mahdollisimman monen espoolaisen arkea. Nyt Nelli muuttaa Kalajärven Saudarkrokurin puistoon, Espoon nuorisovaltuuston valitsemaan sijoituspaikkaan. 

“Meillä on ollut ilo päättää Espoon Nellin uudesta sijainnista Espoon nuorisovaltuuston kesken. Julkinen taide lisää mielestämme valtavasti paikan viihtyisyyttä ja painotimme valinnassamme alueellista yhdenvertaisuutta niin, että Nelli ilahduttaisi asukkaita sellaisella alueella, jossa ei välttämättä entuudestaan ole taidehankkeita. Espoon Nelli ennen kaikkea yhdistää kaikkia espoolaisia, ja sen vieminen Pohjois-Espooseen yhdistää koko Espoota,” Espoon nuorisovaltuusto kuvailee. 

Veistoksen paikan valinta tapahtuu viestikapulaa siirtämällä. Espoon nuorisovaltuusto on saanut tehtäväkseen myös nimetä Espoon Nellin seuraavasta sijoituspaikasta päättävän tahon, joka julkistetaan tilaisuudessa. 

Tilaisuudessa puhuvat:
Henna Paunu, EMMAn intendentti
Aaron Komulainen, Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja
Elina Leppänen, Kalajärvi-seuran sihteeri

Musiikkiesitys:
Sakari Leppänen 

Lämpimästi tervetuloa! Tilaisuus on avoin kaikille. Tarjolla on virvokkeita.

Espoon Nelli on äidillinen ja ystävällinen koiran ja ihmisen yhdistelmä, jolla on koiranpentu kainalossaan. Veistos on osa Kerttu Horilan Eläimellisiä ihmisiä ja inhimillisiä eläimiä -sarjaa, jossa ihmisen ja eläimen piirteet yhdistyvät sadunomaisiksi mielikuvitushamoiksi. 

EMMAn julkisen taiteen toiminta tuo merkittävän osan EMMA-kokoelman teoksista kaikkien kaupunkilaisten saavutettaviin ympäri Espoota. Espoon Nelli on museon lahja 50-vuotiaalle Espoolle ja espoolaisille. Voit myös ikuistaa itsesi Nellin kanssa ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa tageilla #espoonnelli @emmamuseum ja @espooesbo.

Lisää tapahtumia