Espoo Museum of Modern Art

Tapahtuma

Espoon Nelli muuttaa Leppävaaraan

Kerttu Horila, Espoon Nelli (yksityiskohta), 2022 © Ari Karttunen / EMMA
Kerttu Horila, Espoon Nelli (yksityiskohta), 2022 © Ari Karttunen / EMMA
  • 01.06.2024
  • 14:00 - 15:00
  • Viaporintori, Leppävaara
  • Vapaa pääsy

Tule kanssamme toivottamaan Espoon Nelli tervetulleeksi sen uuteen naapurustoon! Kerttu Horilan espoolaisille suunnittelema pronssiveistos on EMMAn lahja 50-vuotiaalle Espoolle. Haukilahdessa vuonna 2022 julkistettu teos vieraili viimeksi Kalajärven Saudarkrokurin puistossa. Veistos on suunniteltu liikutettavaksi ja sen on määrä vaihtaa maisemaa säännöllisin väliajoin, jolloin se tulee osaksi mahdollisimman monen espoolaisen arkea. Nyt Nelli muuttaa Kauppakeskus Sellon Viaporintorille, Espoon vammaisneuvoston valitsemaan sijoituspaikkaan. 

Uuden paikan valintaan vaikuttivat erityisesti esteettömyys ja lähiympäristönpalvelutarjonta. Koska liikkumisen tuen palveluna myönnettyjä kuljetuspalveluita on saatavilla kuukausittain rajoitetusti, oli vammaisneuvostolle tärkeää, että Nelli sijaitsee sellaisessa paikassa, joka mahdollistaa monien asioiden hoitamisen samalla reissulla. 

Tilaisuudessa puhuvat:
Reetta Kalajo, EMMAn intendentti
Pirkko Kuusela, Espoon vammaisneuvoston puheenjohtaja
Olli Männikkö, Espoon vanhusneuvoston puheenjohtaja

Musiikkiesitys:
Trumpetisti Markku Känninen 

Lämpimästi tervetuloa! Tilaisuus on avoin kaikille. Säävaraus. 

 

Espoon Nelli on äidillinen ja ystävällinen koiran ja ihmisen yhdistelmä, jolla on koiranpentu kainalossaan. Veistos on osa Kerttu Horilan Eläimellisiä ihmisiä ja inhimillisiä eläimiä -sarjaa, jossa ihmisen ja eläimen piirteet yhdistyvät sadunomaisiksi mielikuvitushamoiksi. 

EMMAn julkisen taiteen toiminta tuo merkittävän osan EMMA-kokoelman teoksista kaikkien kaupunkilaisten saavutettaviin ympäri Espoota. Espoon Nelli on museon lahja 50-vuotiaalle Espoolle ja espoolaisille. Voit myös ikuistaa itsesi Nellin kanssa ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa tageilla #espoonnelli @emmamuseum ja @espooesbo.

Liittyvää

Lisää tapahtumia